Haber

AK Partili Çelik: AK Parti’nin en genci Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Gençlik Buluşması’nda yaptığı açıklamada, “Gençlik deyince akla sadece yaş geliyor, bu da bizi aldatıyor. Aslında gençlik, karşısında idealizmi kaybetmemektir. her zorlukta, hiçbir zorluktan korkmadan yoluna devam etmek, ilkelerine uymaktır.” “Ne olursa olsun, hangi tehdit gelirse gelsin asla vazgeçmemek, bir iki gün değil, izlediğiniz yolu sonuna kadar yürümek. Bu ilkelere baktığınızda AK Parti’nin en genç üyesi Recep Tayyip Erdoğan’dır. “dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik bir dizi programı gerçekleştirmek amacıyla İzmir’e geldi. İzmir Gaziemir’de çıkan orman yangını nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı’nın uçuş trafiğine kapatılması nedeniyle uçağı Milas-Bodrum Havalimanı’na inen Çelik’in AK Parti İzmir İl Müdürlüğü’ndeki programı iptal edildi. Değişikliğin ardından Bodrum’dan kara yoluyla İzmir’e gelen Çelik, Bornova ilçesinde gençlerle buluştu.

Bornova Kültür Merkezi’ndeki programa Çelik’in yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Eyyüp Kadir İnan, Yaşar Kırkpınar, Ceyda Ayrılamış Çankırı, Şebnem Bursalı, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı katıldı. Gençlerle bir araya gelen Çelik, yaptığı açıklamada; “Gençlik deyince aklımıza sadece yaşın gelmesi bizi yanıltan bir şeydir. Aslında gençlik hiçbir zorluk karşısında idealizmi kaybetmemek, hiçbir zorluktan korkmadan yoluna devam etmek, ne olursa olsun unsurlarından vazgeçmemektir. ne olursa olsun, kim ne tür bir tehditle gelirse gelsin, bir iki gün değil, sonuna kadar izlediğin yol.” yürüme. Bu ilkelere baktığınızda AK Parti’nin en genç üyesi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siz bizden çok daha şanslısınız. Pek çok siyasi olayın içinde büyüdünüz. Hiç yaşlanmayan, zorluklar karşısında daima yorulmadan yürüyen, ne olursa olsun unsurlarını savunan gençlik nasıl bir duygudur? “Sizler, her türlü tehdit ve felaket tellallığı karşısında hiç taviz vermeden bu yolda yürüyen bir liderin okulunda büyüyorsunuz. Yıllar sonra dönüp baktığınızda birçok olayı ‘yaşadık’ diyeceksiniz. Tarih kitaplarında anlatılanlar, başkaları için o tarih kitaplarında yazılanlar bir anı, sizin için ise hepsi gerçek. Türkiye.” “Dünyayı dönüştürürken bölgesini de dönüştüren, bölgesini dönüştürürken dünyayı da dönüştüren dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden birinin üyesisiniz” dedi.

‘EVİMİZ AK PARTİ, CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yola çıktığında 25 yaşında olduğunu belirten Çelik, “O günden bu yana 29 yıl geçti. Kim siyasi yönünü değiştirirse değiştirsin, kim yoldan saparsa sapsın, evimiz AK Parti’dir, liderimizdir” dedi. Recep Tayyip Erdoğan. Kardeşim Eyyüp genellikle kürsüye çıktığında gençlik kollarına katılıyor.” Teşekkür ediyor, ben de ana kademeye ve kadın kollarına teşekkür ediyorum. Eyyüp bana ‘Abi gençlik kollarına teşekkür etmedin’ diyor. ‘Eyyüp diyorum, ona teşekkür edebilen var mı? Gençlik kollarında yetişen kardeşlerimizin partimizde önemli mevkilere ulaşması en büyük gücümüz ve gücümüzdür. Kardeşlerimiz çok küçük yaşlardan itibaren bu büyük siyaset okulunun saflarında yetişiyorlar. Aynı zamanda gençlik kollarımız partimizin geleceğinin inşa edildiği bir okul olarak yoluna devam etmektedir. Gençlik sadece yaşla sınırlı bir kavram değildir, yaşla hiçbir ilgisi yoktur. Tarihimizin en önemli gündönümlerinden birindeyiz. Keyifli İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. gününü kutluyoruz. Tanrıya şükür; 28 Ekim 1923’te; Gazi “Mustafa Kemal Atatürk, ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz. 100 yıl geçti. 28 Ekim 2022’de Cumhurbaşkanımız Türk Asrını ilan etti” dedi.

‘SENİN YAŞINDA İŞ SİYASETİ GÜNDEM OLMAYACAKTI’

Çelik ise konuşmasında, “Bu büyük siyasi hareket içerisinde ülkemizi ve bölgemizi dönüştürürken, dünyada da bu büyük dönüşümü gerçekleştirirken ülkemizi nereden nereye getirdik. Çok iyi hatırlıyorum benim sizin yaşınızdayken Türkiye’de bakanlar kurulu toplantıları ve çalışma siyaseti gündemde değildi. Güvenlik komitesi toplantıları gündemdeydi. Hükümetimizin ilk yıllarında bile ne yazık ki Türkiye gücü yeten bir ülkeydi. kendi iç çatışmalarıyla tüketiliyordu.Bu büyük siyaset okulunun Türkiye’ye en önemli katkılarından biri de Türkiye’de siyaseti ve demokrasiyi yerli yerine oturtmaktı.Bildiğiniz gibi yıllar önce en çok övünülen şey şuydu. ‘6 kere gittik, 7 kere geldik’ denildi. Hatta bazı kişiler, hiçbir yetkileri olmadığı halde halkın desteklediği şeylere rastgele karşı çıkıyorlardı. Bu muhalefet sonucunda güç milletten çalındı. AK Parti ile böylesine büyük bir siyasi dönüşüm sağlandı.” ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ gasp edilemez, bölünemez, parçalanamaz, yetkisi hiçbir şekilde ertelenemez bir ilke haline gelmiştir.” dedi.

‘KURTULUŞ SAVAŞININ BAŞ KOMUTANLIĞI MECLİSİNDİR’

İzmir’in Kurtuluş Yıldönümü olan 9 Eylül’e dikkat çeken Çelik, “9 Eylül’de bu kurtuluş mücadelesini verirken bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Biz dünyanın geri kalanından farklıyız. Dünya bir kurtuluş savaşı sonunda kurulmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi tektir. Bu konuda görüş ayrılığı vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bir bağımsızlık savaşının başkomutanıdır. Meclisimiz, bir kurtuluş savaşının sonunda kurulmuş bir parlamentodur. bir devlet kurmuştur. Bu nedenle Gazi Meclisi olarak anılmıştır. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminde Gazi Meclisi’ne saldırıldığı için ikinci kez ‘gazi’ unvanıyla onurlandırılmıştır. Büyük Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı Türkiye’de darbeciler tarafından defalarca basıldı, 15 Temmuz’da da Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapıldı, bu parlamentonun yetkileri hep elinden alındı, ama biz bir bağımsızlık savaşı verdik. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ unsuru için. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini en üst düzeyde tutmak için şehitler verdik. Ama ne yazık ki ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi, içimizdeki demokrasi ve millet düşmanı bir ekip tarafından gasp edilmiştir. Çağımızda bu konuda ilkler yaşandı. Partimize dava açıp, partimize muhtıra çıkarmaya kalkınca bir ilk daha yaşandı. Cumhuriyet tarihinde tüm hükümetler sessiz kalıp muhtırayı kabul ederken, ilk kez bir başbakan muhtıraya direndi. Muhtıra girişimine direnilmesi üzerine, Cumhuriyet tarihinde ilk defa muhtıra yapma girişimi kağıt modüle dönüştü. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini ihlal etmek isteyen vesayet girişimlerine ilk defa bir başbakan ve hükümet, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek hayır dedi.”

‘DÖNEMİMİZDE SİYASET YENİLENDİ’

AK Parti döneminde siyasetin gençleştiğini belirten AK Parti Sözcüsü Çelik, “Bizim dönemimizde siyaset yine gençleşti. 2002’de Meclis’e girdiğimizde AK Parti’de o kadar genç bir kadro vardı ki şunu sorduk, ‘ Bu kadar genç nasıl Meclis’te görev yapacak, bu ülke nasıl bir yer? Sağdan soldan ‘yönetilecek’ diye yorumlar geliyordu. O zamanlar Cumhurbaşkanımızın genç olduğunu, bu kadar genç bir ekibin kurulacağını iddia ediyorlardı. Türkiye’yi yönetemedi. Ancak AK Parti, Türkiye’yi yönetmek için aklının, kalbinin ve ruhunun zaten iktidarda olduğunu bir kez daha gösterdi. Ve iktidar her zaman genç olmalı. Aksi halde Türkiye’yi yönetemezsiniz. Eyyüp, konuşmasında güzel bir noktaya değindi. Bugünkü CHP’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ne alakası var? Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ unsuruna vurgu yaptılar. Bunu yaşatmak için çaba gösterdiler. CHP ise diğer taraftan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini Meclis’ten düşürmeye çalışan, askeri vesayetle yargı vesayetiyle iç içe giden bir geçmişi var. Çok partili hayata geçtiğimiz günden bu yana nerede yasal hükümeti engellemeye çalışılıyorsa bunun siyasi ayağı CHP olmuştur. Açığa çıkıp bununla yüzleşmek yerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk uğruna CHP’ye oy veren vatandaşlarımızın, hak etmedikleri halde Atatürk’ün mirasına sahip çıkarak emeklerini istismar ediyorlar. Bahislerin en çok konuşulanlarından biri; Türkiye’de yaşam tarzlarına özgürlük. Bunun nasıl başarıldığını görmek isteyen varsa gelip bu salona baksın. Her kesimden ve kimlikten genç kardeşlerimizle birlikte, kardeşlik içinde, Türkiye’nin geleceğine imza atmak için buluşmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. “İnşallah bundan sonra da meydan meydan, sokak sokak gezerek Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi ve siyasetini büyütmeye ve canlanma ivmesini artırmaya devam edeceğiz” dedi.

‘İZMİR VATANDAŞLARIMIZ HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMIYOR’

En önemli meselenin millete dürüstlükle hitap etmek olduğunu belirten Çelik, “Ama şimdi seçim döneminde nasıl bir sahte ittifak kurduklarını görüyorsunuz. Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği kişinin nasıl gizlice girdiğini herkes görünce Kendi partisinden bile müzakerelerde ‘Allah bu ülkeyi korudu’ diyor. İmkanları olsaydı bu ülkenin geleceği mahvolurdu.Bunun karşısında biz onlar gibi bu yalan politikaya imza atanlara yol vermediğimiz için yarın bir gün diyeceksiniz, sonraki yıllarda. ‘Hiçbir şey yapmamış olsam bile onları bırakmayarak bu ülkeye büyük hizmet ettim.’ Gurur duyabilirsiniz. Seçimden önce çok ‘Demokrasi, özgürlük’ dediler. Cumhurbaşkanımıza utanmadan ‘diktatör’ dediler. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesine ve ağır yenilgiye uğramasına rağmen koltuğunu korumak için neler yaptığını gördüğümüzde, Bir diktatörün nasıl olabileceğini hep merak ederiz. Karşılarında izliyoruz. Diktatörler halkına karşı tankların, topların, tüfeklerin arkasına saklanıyor. Halkla etkileşim kuramıyorlar. Halkı görünce kaçıyorlar. Geceleri 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız milletiyle birlikte tanklara, toplara, tüfeklere karşı yürüdü.Önümüzde yerel seçim var.Bu yerel seçim Cumhurbaşkanımız, ‘Hizmet alamayan yerlere hizmet götüreceğiz’ dedi. Yetersiz hizmet verilen yerler denilince akla ilk gelenlerden biri aslında İzmir’dir. Güzel İzmir’imizde bu belediyenin beceriksizliği ve vizyonsuzluğu nedeniyle tüm İzmirli hemşerilerimiz hak ettikleri hizmetleri alamıyorlar. İnşallah Önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı genişleteceğiz ve bu kez İzmir’i AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın belediyecilik anlayışıyla buluşturacağız. Onların demokrasi, hizmet ya da özgürlük dediklerine aldırış etmeyin. özgürlükler sadece kendileri için çalışır ama biz bu milletten çıkmış ve bu milletin varlığından hiçbir zaman kopmamış bir siyasi hareketiz” dedi.

Çelik konuşmasını şöyle tamamladı:

La Fontaine masalında olduğu gibi bir CHP yöneticisi demokrasi ve özgürlük derse bilin ki peyniri yutar. Demokrasiyi ortadan kaldırırsınız, Kandil onun altından çıkar. Onlara ne dedik? ‘Biz AK Parti’yiz’ dedik. Bu ülkeyi size teslim etmeyeceğiz.’ Kim ne derse desin vatanımızı korumaya devam edeceğiz. Bu güzel ülkeyi asla Kemal Kılıçdaroğlu gibi diktatörlük emellerine bırakmayacağız. “9 Eylül’de bu ülkeye kötü gözle bakanlara asla fırsat vermeyeceğimizin İzmir’den bir kez daha sözünü veriyoruz.”

cizrehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Arnavutköy escort Bayan numaraları
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler