Haber

ABD’de okulda silahlı saldırı: 6 kişi öldü, Biden Kongre’ye seslendi

ABD’nin Nashville kentinde bir okula düzenlenen ve 3’ü çocuk 6 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Saldırıyı “bir ailenin en kötü kabusu” olarak nitelendiren ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’yi saldırı silahlarını yasaklamaya çağırdı.

Metro Nashville Polis Departmanından yapılan açıklamaya göre saldırı, ABD’nin Tennessee eyaletinin Nashville kentinde bir okulda meydana geldi. Saldırı sonucunda 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin kimliklerinin Evelyn Dieckhaus (9), William Kinney (9), Hallie Scruggs (9), Mike Hill (61), Cynthia Peak (61) ve Katherine Koonce (60) olduğu ortaya çıktı.

Açıklamaya göre, okuldan yeni mezun olan 28 yaşındaki Audrey Elizabeth Hale isimli saldırgan, elinde 2 uzun namlulu tabanca ve bir tabancayla okula geldi ve kapının camına ateş ederek okula girdi. binanın yan tarafında. Saldırı için 911’e ilk arama yerel saatle 10:13’te polis ekiplerinin olay yerine gitmesi ve binayı boşaltmaya başlamasıyla yapıldı. Saldırgan ikinci katın penceresinden polis araçlarına ateş açtı. Çıkan çatışmada saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi. SALDIRI PLANLI Saldırganın yazdığı yazılı deliller, baskının planlı olduğunu gösteriyor. Saldırganın Brightwood Bulvarı’ndaki evinde yapılan aramada bir adet kesikli pompalı tüfek, pompalı tüfek ve diğer delillerin bulunduğu belirtildi. Saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. BİDEN’DEN KONGRE’YE ÇAĞRI

Saldırının ardından konuşan ABD Başkanı Joe Biden, “hasta” ve “bir ailenin en kötü kabusu” olarak nitelendirdiği saldırıyla ilgili olarak, “Tennessee, Nashville’deki okul saldırısından kısaca bahsetmek istiyorum. Vahim bir durum. .Hala ne olduğunu ve neden olduğunu biliyorsunuz.Hakkındaki gerçeği arıyoruz.Şu anda sahip olduğu prestij ile birçok kişi hayatını kaybetti,çocuklar dahil.Bu yürek parçalayıcı,bir ailenin en kötü kabusu. Tehlikeyi sona erdirmek için dakikalar içinde inanılmaz bir hızla yanıt veren polisi takdir edin. Silah şiddetini durdurmak için daha fazlası. Silah şiddeti topluluklarımızı parçalıyor, bu ulusun ruhunu paramparça ediyor. Okullarımızı korumak için daha fazlasını yapmalıyız ki okullarımızı koruyalım. okullar hapishaneye dönüşmez Biliyorsunuz, saldırganın iki uzun namlusu ve bir tabancası olduğu bildirildi. Bu yüzden Kongre’yi saldırı silahları yasağımı geçirmesi için tekrar davet ediyorum. Biraz daha ilerleme kaydetmeye başlayalım Zamanı geldi, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu