Haber

Abdülkadir Selvi’den yeni kabine ve Mehmet Şimşek’le ilgili çarpıcı kulis

14 Mayıs’ta yapılan milletvekili genel ve 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler yeni kabinesini açıklamaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Cumhurbaşkanlığı kabinesinde eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in isminin yer alacağı argümanı kamuoyunun en çok merak ettiği iddiaların başında geliyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugün köşe yazısında Ankara’nın kulislerinden çarpıcı bilgiler aktardı.

İşte Selvi’nin yazısından ilgili bölüm;

KİM BAKAN OLUR VE KABİN NE ZAMAN KURULUR

Milletvekilleri cuma günü yemin edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi günü yemin ettikten sonra kabineyi açıklayacak.

Mevcut bakanlar yemin törenine katılmayacak. Yeni kabinede yer almayanlar, Meclisin ilk toplantısında yemin edecek.

“ERDOĞAN’IN RAPORU VAR”

Ortada Meclis ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir rapor sunuldu. Meclis komisyonlarındaki dengelerin kritik olduğu belirtilerek, milletvekili olan bakanların istifa etmesi ve bir daha bakan yapılmaması yönünde görüş dile getirildi. Bu durumda en fazla 3-4 bakanın görevine devam edeceği söyleniyor. ‘Yeni kabineye bakan alınmayacak’ diyenler var ama ben onlara katılmıyorum.

MEHMET ŞİMŞEK NE YAPACAK?

Gözler işletme yönetiminde. Bu nedenle Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi ilgiyle izleniyor. Mehmet Şimşek sorumluluğu üstlenmeye hazır. Cumhurbaşkanı ile görüşmelerinin olumlu geçtiği söyleniyor. Mehmet Şimşek ilk kez bakan olmayacak. Daha önce Erdoğan ile çalıştı. Ekonomi konusunda ne yapacağı konusunda hiçbir sorunu yok. Ne yapacağını çok iyi biliyor. Başarılı olmak için ekonomik yönetimde istediği grubu kurmak ve en az 2 yıl alacağı kararlara karışmamak istiyor. Başarı için buna çok önem verir.

İLGİ KONUSU

Erdoğan çalıştığı isimlere alan açan bir cumhurbaşkanı. Ancak Erdoğan’ın faiz oranları konusunda bir seçeneği var. Mehmet Şimşek’in faiz konusunda farklı düşündüğü biliniyor. Gerektiğinde faiz artırımını savunan isimlerden biri de Şimşek. Erdoğan ve Şimşek yüzde 90 oranında birlikte çalışacak. Ancak menfaat açısından aşılması gereken bir nokta vardır.

Ancak diğer bakanlıklar yavaş yavaş şekilleniyor. Yeni isimler göreceğiz. Aralarında bakan yardımcıları da var, isimleri mülki idareden geliyor.

keban-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu