Haber

Adıyaman’da köpeğe bıçaklı saldırı: Köpek tedavi altına alındı, sahibi psikiyatri servisine kaldırıldı

ADIYAMAN’da sahibi tarafından 13 yerinden bıçaklanan köpeğin tedavisi sürüyor. Vücuduna 150 dikiş atılan köpeğin sahibi, psikiyatri servisine kaldırıldı.

Olay, pazartesi gecesi Taşpınar köyünde depremzedeler için kurulan Vartana Süreksiz Prefabrik Konutları’nda meydana geldi. İddiaya göre, yalnız yaşayan ve ruhsal sorunları olduğu öne sürülen Mustafa Ali Ü. (42), prefabrik evin önündeki kulübede sakladığı köpeğini 13 yerinden bıçakladı. Köpeğin sesini duyanların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, Mehmet Ali Ü.’yü gözaltına aldı. Köpek, belediye görevlileri tarafından Veteriner İşleri Müdürlüğü kliniğine götürüldü.

Olayın ardından gözaltına alınan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa Ali Ü.’nün, nöbetçi hakimlik tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri servisine yatırılmasına karar verildi.

‘KÖPEĞİN DURUMU İYİYE GİDİYOR’

Tedaviye alınan ve 13 yerinden bıçaklandığı belirlenen köpeğe 150 dikiş atıldı. Adıyaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Işık, köpeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, “Hayvana acil müdahalede bulunduk. Vücudunun 13 yerinde yaklaşık 2 ila 13 santimetre uzunluğunda yaralar tespit ettik. Kan kaybı. Röntgen çektik, kırık var mı diye baktık. Kırık tespit etmedik.” “Fakat yaraların derinliğinden ve kan kaybından endişe ettiğimizi söylemeliyim. Köpeğimizin durumu iyiye gidiyor, yürürken toparlandı, dikişleri de yavaş yavaş iyileşmeye başladı. İnşallah 4- içinde taburcu olacağız. 5 gün sonra taburcu olmadan sahiplendirmeyi planlıyoruz. Evlat edindikten sonra da gerekli takipleri yapmaya devam edeceğiz.” .

varto-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu