Haber

Almanya’da yaşayan Zekeriya Yüksel, Erciyes Kayak Merkezi’nden şehir merkezine kayakla kaydı.

ALMANYA’da yaşayan Zekeriya Yüksel (54), tatil için geldiği memleketi Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi’nden kayak yaparak şehir merkezine inme hayalini gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 dakika sonra kent merkezine giden Yüksel, “Sosyal medyada İtalya ve Avustralya’dan gelen insanları izledim. Ormandan patenleriyle iniyorlardı. ‘Benim oraya gitmeme gerek yok’ dedim. , Memleketimde Erciyes var.’ Bugün hayalimi gerçekleştirdim, çok mutluyum.”

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde yaşayan 3 çocuk babası Zekeriya Yüksel’in çok sayıda çocuğu var. spor 2 yıl önce sosyal medyadaki görüntüleri izledikten sonra patenle ilgilenmeye başladı. Bu alanda kendini geliştiren ve izlediği görüntülerden ilham alarak Erciyes Kayak Merkezi’nden şehir merkezine gitme hayali kuran Yüksel, tatil için memleketi Kayseri’ye geldi. Yüksel, Erciyes Kayak Merkezi’ne giderek yaklaşık 40 dakikada kayak yaparak şehir merkezine inerek hayalini gerçekleştirdi.

Yaşadığı süreci anlatan Zekeriya Yüksel, “Aslında koşu yapıyordum. Büyük bir heyecanla kaymaya başladım. Vücut egzersizleri yaparak ellerimin üzerinde yürümeye çalışıyorum. Daha çok vücudumla spor yapmaya çalışıyorum. Bölgeden insanları izledim. Sosyal medyada İtalya ve Avustralya. Kaykaylarıyla ormandan iniyorlardı. Ben de dedim ki, “‘Oraya kadar gitmeme gerek yok, memleketimde Erciyes var’ dedim.” Hayalim Erciyes’ten çıkmaktı. Bugün hayalimi gerçekleştirdim. Çok memnun oldum. Gençlere tavsiye ediyorum” dedi.

‘ÖNLEMİN ALINMASINA İZİN VERMEMELİYİZ’

Paten yaparken ekipman kullanımının önemine değinen Yüksel, “Buz pateni için antrenman bir kuraldır. Vücudu korumak gerekir. Gözlük ve kask kullanılmalıdır. Gözlük olmazsa yaygın enfeksiyon meydana gelebilir. Başıma geldi.” El, ayak ve diz kapaklarını koruyacak ekipmanlar giymek gerekiyor.Profesyonel seviyeye gelindiğinde bazı ekipmanlar azaltılabilir ama yine de önlem almak gerekiyor” dedi.

‘ERCİYES’TEN İNMEK HEYECAN VERİCİ’

Almanya’daki buz pateni maratonuna katılmayı hedeflediğini belirten Yüksel, “Başlangıçta azim çok önemli. Başladığımda vücudumun birçok yeri ağrıyordu. Çok düştüm. Çok hasar aldım. kollarım ve ayak bileklerim çok ağrıyordu ama bırakmadım. 54 yaşında olmama rağmen kendimi aktif hissediyorum. Almanya’da gelecekte şehirlerarası paten maratonları var. Onlara katılmayı düşünüyorum. Yine Erciyes. Erciyes’ten inmek çok keyifli ve heyecanlıydı. Birkaç kez ayağım kaydı ve düştü. Erciyes’te çok fazla rampa var. Yaşadığım yerde böyle yerler yok. “Orada düz yollarda kayıyorum. Gençlerin ve yaşlıların sporu bırakmaması gerekiyor. Kendilerinden vazgeçmeden spor yapmaya devam etmeleri gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu