Haber

Artvin Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı. Asgari Maaş 14 Bin TL Olarak Belirlendi

UĞUR İSTANBULU

Artvin BelediyesiDİSK Genel İş Sendikası ortasında 230 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Artvin BelediyesiBelyap’ın iştiraki olan BELYAP’ta çalışan işçilerin ortalama net ücreti geçen yılın mart ayına göre yüzde 160 artarken, ortalama net ücreti 14 bin TL olurken, ekip çalışanlarının net aylık ücreti yüzde 140 artarak 22 bin TL oldu. bin 750 TL.

Artvin Belediyesiİmza töreni önünde düzenlenen imza törenine CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, DİSK Genel İş Sendikası Artvin Şube Başkanı Selim Alım, CHP İl Başkanı Orhan Yusuf Atan, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü ve belediye çalışanları katıldı.

“ARTVİN BELEDİYESİ İLE EN GÜZEL ANLAŞMAYI İMZALADIK”

DİSK Genel İşçi Sendikası Şube Başkanı Selim Alım, şunları söyledi:

“30 gün sonra yeni bir bahara uyanacağız, herkesin yüzü gülecek. 81 ilde 2 bin 500 küsur belediyenin ortasında yapılan sözleşmenin en doğrusuna şimdi imza atacağız. Abartmak yok, abartmak yok. Bu fiyatların yüksek olduğunu düşünmeyin. Yoksulluğun sonunu biz açıklamıyoruz. Devlet kurumu 30 bini açıklıyor.” TL olmuştur. Ama belediyenin mevcut imkanlarıyla maaşlarınıza yüzde 140 zam yapıldı. Göreve geldiği ilk günden bu yana, sayın belediye başkanıma yaşadığımız zor ekonomik şartları göz önünde bulundurarak fiyatları daha da yumuşatarak bu günlere geldiği için teşekkür ediyorum. hepimiz için. “Artvin Belediyesi çalışanları hem bedelini aldıkları için hem de ülkelerine hizmet ettikleri için iki kat sevinecekler. Tüm çalışanlara bu toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum.”

“BELEDİYE PERSONELİNDEN MEMNUN OLDUĞUMUZU SÖYLEDİK”

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin şunları söyledi:

“Göreve gelmeden önce de, sonra da fiyat konusunda sizi rahatsız etmeyeceğimi söyledim. Ne demiştik, belediye personeli evinden işine rahat gidecek, belediyeden mutlu bir şekilde ayrılacak.” .Bu fiyat meselesi ne kadar verirsek verelim, ne kadar koyarsak koyalım insanlar uzun yaşayacak fiyatlar ve gelirler yükseldikçe standartlar da yükseliyor ister istemez yani sanayici olsanız bile yetmez çünkü yaşam standartlarınızı o kâra göre ayarlarsınız.Öncelikle belirtmek isterim ki enflasyonun olduğu yerde verili hiçbir artışın değeri yoktur.Artvin dedik, işçi dedik, şimdi Türkiye diyoruz. sözdür. Söylediklerimizi tek tek yaparız.

“ARTVİN’DE NE YAPIYORUZ, DEVLETTE DE YAPACAĞIZ”

BELYAP işçisi geçen yıl 1 Mart 2022’de 5 bin 400 lira alıyordu. Yaptığımız sözleşme ile Artvin Belediyesi’ndeki BELYAP işçilerinin ortalama net taban ücreti 14 bin lira oldu. BELYAP personeline yapılan zam yüzde 160. Sürekli işçiler arasında geçen yıl 1 Mart’ta en düşük maaş 9 bin 400 lira iken bugün arkadaşlar 22 bin 750 lira alacak. Bu rakamlar net maaşlardır. Ekip çalışanlarının artış oranı yüzde 145 civarındaydı. Az olmalarının sebebi ise devlet tarafından kendilerine verilen bir ikramiye olması dolayısıyla BELYAP işçileri ile aralarındaki farkın artmasın dedik. Özellikle zam oranlarını fiyat açısından hep eşit tuttuk, sosyal yardım ve tazminat sorumluluğu açısından ekip ve BELYAP çalışanları arasında eşit fiyat politikamızı gerçekleştirmeye çalıştık. 13. Cumhurbaşkanı ve 28. milletvekilini seçeceğiz. Biz bu Millet İttifakı olarak Artvin Belediyesi’nde ne yapıyorsak, işçinin yanında nasılsak, emekçinin yanında nasılsak, para biriktirmişsek, parayı artırmışsak bilin ki Mayıs’tan sonra bir şey yapmaya gerek yok. 14, o saraydaki muhafızları kaldırsak Türkiye’ye yeter. Bilin ki biz Artvin’de ne yapıyorsak, gelecek hükümette de onu yapacağız.”

“BU BÜYÜK BİR BAŞARI”

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan şunları söyledi:

“Bir ülkede TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamını bir kenara bırakırsak ENAG diye bir enflasyon rakamı var. TÜİK’in açıkladığı rakamın neredeyse iki katı. Bunun üzerinde zam sağlayan bir belediye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Selim Başkan Bu pazarlığı büyük bir başarı ile buraya getirenler, “Benim de takdir etmem gerekiyor. Bu büyük bir başarı. Türkiye için bir örnek vermek istiyorum. Emeklerinizin karşılığı para ile ödenemez. Bu emeğin karşılığı hiçbir şekilde ödenemez. İşinizi izlemekten gurur duyduğumu, ne kadar takdire şayan olduğunu bilin. Sırf laf olsun diye.” Öyle demiyorum, ayağınıza taş değmesin, gözünüzden yaş gelmesin. tatil.

“BU ORTAK İMZA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN”

Sembolik töreni yaptık. Gördük ki bu ülkede bütün aksiliklere, enflasyondaki sıkıntılara rağmen bu ülkede 10 bin lirayla asgari ücretin açlık sınırında, 30 bin lirayla da yoksulluk sınırında olduğu bir ülke gerçeği var. Bir de Türkiye gerçeği var. Bu ülkede siyaset konuşmaya gerek yok. Bu akşam hepiniz evinize gittiğinizde, başınızı yatağa koyduğunuzda şunu düşünün; Bu ülkede bir şeyler ters gidiyorsa bu böyledir demeyin söz konusu olan ülkedir, gerisi detaydır arkadaşlar. 14 Mayıs bunun için değerlidir. Çok değerli bir dönüm noktasındayız. DİSK Genel-İş, Türkiye’nin en önemli sendikal örgütlerinden biridir. Cumhuriyetin şehrinde, Cumhuriyetin Belediyesinde, bu birlik kapsamında belediye başkanı ve bu formu imzalayan DİSK Genel-İş şube başkanının imzalayacağı bu sözleşmenin örnek teşkil etmesini diliyorum. Tüm Türkiye için.”

Kaynak: ANKA / Yerel

kocasinanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu