Haber

Basel-Trabzonspor maçından notlar

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off tipi rövanş maçında İsviçre’nin Basel ekibine konuk olan Trabzonspor, geçen hafta rakibiyle oynadığı maçta ilk 11’e göre 2 değişiklikle çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı defansın sağ ve sol kanatlarında oyuncu değişikliği yaptı. Savunmanın sağında Peres’in yerine Bartra görev alırken, savunmanın solunda Eren Albayrak’ın yerine ilk maçta gol atan Danimarkalı oyuncu Larsen forma giydi.

Karadeniz ekiplerinden Marek Hamsik, Dorukhan Toköz ve Edin Visca sakatlıkları nedeniyle grupta yer alamadı. Montasser Lahtimi ve yeni transfer Lazar Markovic, UEFA kadrosunda olmadığı için forma giyemedi.

Tüm kadro taraftarları “tek yürek”

Maça Türk taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

İsviçre ve çevre ülkelerden yaklaşık 10 bin taraftar tribünlerde Trabzonspor’a destek verirken, Basel taraftarlarına ayrılan bölümlerde de yer aldı.

Bordo-Mavililer deplasmanda oynamasına rağmen tribünlerde ev sahibi taraftarlardan daha fazla destek buldu.

6 Şubat’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’taki sarsıntıların ardından bir araya gelen futbol dünyası, Basel’de de aynı tavrı göstererek “tek yürek” mesajı verdi.

Tribünlerdeki Trabzonspor taraftarlarının yanı sıra Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarları da bordo-mavili kadroya takviye yaptı.

Trabzon koreografisi pankartla açıldı

Trabzon’da iki takımın ortasında oynanan ilk maçta taraftarlar kurtarma görevlisi ve çocuğun yer aldığı koreografiyi pankarta bastı.

Trabzonspor taraftarları, stada getirilen koreografinin pankartını Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarıyla birlikte açtı.

Bazı Trabzonspor taraftarları, depremden etkilenen şehirlerin isimleri, plaka kodları, depremin saati ve başladığı günün yazılı olduğu siyah tişörtler giydi.

Stadyum çevresinde 10 ilin isimlerinin okunmasının ardından taraftarlar “buraya” diye bağırdı. Ayrıca depremi anlatan Türkiye haritasının yer aldığı “Geçmiş olsun Türkiyem” yazılı pankart açıldı.

Stadyum ekranlarına ilk maçın kısa bir siyah beyaz görüntüsü asıldı.

Ağaoğlu’na sevgi gösterileri

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu da maç günü Basel’e gelerek maçı izledi.

Taraftarlar Lider Ağaoğlu’na sevgilerini tezahüratlarla gösterdi. Ağaoğlu, taraftarlara alkışlarla karşılık verdi.

atakumajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu