Haber

BM Genel Sekreteri Guterres’ten 6 yıl sonra Irak’a ilk ziyaret

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 6 yıl aradan sonra Irak’a yaptığı ilk ziyarette “Iraklılar tüm siyasi ve güvenlik güçlüklerini aşacak” dedi.

Guterres, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile başkent Bağdat’ta bir araya geldi. Görüşmenin ardından Gutteres ve Hüseyin kameralar önünde kısa bir açıklama yaptı.

BM Genel Sekreteri Gutteres, “Irak’ı ziyaret etmekten mutluyum. Iraklıların tüm siyasi ve güvenlik güçlüklerinin üstesinden geleceğinden eminiz” dedi. terimleri kullandı.

Gutteres, Irak hükümetinin yurtdışındaki Iraklıların dönüşünü sağlamak için gösterdiği çabaları da takdir ettiğini belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, BM Genel Sekreteri Guterres’in Irak ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “BM ile ilişkilerimiz güçlü. BM Genel Sekreteri ile iç meselelerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleleri de görüşme fırsatı bulacağız. .” söz konusu.

BM Genel Sekreteri Gutteres’in Bağdat temasları kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Raşid, Başbakan Muhammed Şii es-Sudani ve diğer hükümet yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu