Ekonomi

Citi, yeniden yapılanmada düzenleyici konulara öncelik verilmesi tavsiyesinde bulundu

Citigroup, büyük bir küresel yeniden yapılanma sürecinden geçerken, JP Morgan analistlerinin düzenleyici korkuları gidermeye odaklanması konusunda bir zorlukla karşı karşıya. Banka, ABD düzenleyicileri tarafından ticari ortaklarının temerrüt riskini değerlendirme yönteminde acil değişiklikler yapmakla görevlendirildi. Ayrıca banka denetçileri tarafından iç denetimin iyileştirilmesine yönelik hazırlanan planda eksiklikler tespit edildi.

Banka şu anda ABD Federal Rezervi ve Döviz Denetleme Ofisi tarafından 2020 yılında yayınlanan iki onay emrini ele alıyor. Bu emirler, Citi’nin risk yönetimi, veri yönetimi ve iç kontrollerde uzun süredir devam eden ve geniş kapsamlı eksiklikleri gidermesini gerektiriyor.

CEO Jane Fraser, ABD’nin en büyük üçüncü kredi kuruluşu Citi’de rakiplerinin gerisinde kalan kârlılığını ve hisse senedi performansını artırmak amacıyla Citi’nin son onyıllardaki en önemli revizyonu olarak nitelendirilen değişikliğe liderlik ediyor.

JP Morgan analistleri, düzenleyicilerden gelen baskının Citi’nin düzenleyici konulara odaklanmasını gerektirebileceğini ve bunun da her zaman daha yüksek harcamalara yol açabileceğini öne sürüyor. Analistler, düzenleyici hususların değerli olduğu kanıtlanırsa, bu çabaların bankanın yıllık maliyetlerini orta vadede öngörülen 51 milyar ila 53 milyar dolar aralığının üst ucuna doğru itebileceğini söyledi.

Wells Fargo analisti Mike Mayo, bu zorluklara rağmen Citi’nin 2024 faaliyet kaldıracı beklentisinin değişmemesi gerektiğine inanıyor. Faaliyet kaldıracı, gelir artışı ile faaliyet geliri artışı arasındaki ilişkiyi gösteren bir ölçümdür. Ancak Mayo, Pazartesi günkü bir röportajda Fraser’in şirketi dönüştürme vizyonunu uygulama becerisi hakkındaki çekincelerini dile getirerek, “panelin hala Jane Fraser’ın bu vizyonu hayata geçirme becerisi hakkında karar vermediğini” söyledi.

Önümüzdeki sekiz hafta, Fraser’ın CEO olarak görev süresi açısından kritik bir dönem olarak görülüyor çünkü Fraser, bankanın yapısını düzene koymayı ve kârlılığını emsalleriyle aynı seviyeye getirmeyi hedefliyor. Mayo daha önce 2024 yılının banka için çok önemli bir an olabileceğini belirtmiş ve önümüzdeki üç yıl içinde hisselerinin potansiyel olarak ikiye katlanabileceğini öngörmüştü. Mayo, Citi’yi en iyi tercih olarak değerlendirmeye devam ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu