Haber

Erdoğan: Kemal Bey’i sırtından bıçakladılar, Özgür Efendi de dikkat etsin

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “CHP’nin acemi lideri geçen ay aday gösterilmesinden dolayı bizi eleştiriyordu. ‘Bize karşı aday bulamıyorlar’ dedi. Özgür Efendi artık suskun. En çok Kemal Bey’in yanındayız.” En azından milletin gözü önünde açık ve net olarak yürütülen bir siyasi mücadeleyi yürütüyorduk. Kemal Bey’i sırtından bıçaklayarak koltuğundan aldılar ve vebalı gibi Ankara’da bir ofisin dört duvarı arasına hapsettiler. Özgür Efendi’nin de dikkatli olması gerekiyor. Tıpkı hançer gibi, her an. “Ayrıca kendi sırtına da inebilir” dedi.

?Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Antalya’da düzenlenen aday tanıtım törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genişletme inşaatı devam eden Antalya Havalimanı’ndaki yeni Onur Salonu’nun açılış törenini gerçekleştirdi. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi adayları ile Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti’den 14, MHP’den 5 ilçenin adaylarının tanıtılması için Antalya Fuar Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’yı özlediğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hakan Tütüncü’yü daha önce açıkladığını ve ilçe belediye başkanı adaylarını emanet etmek için Antalya’da olduğunu söyledi. Adayların belirlenmesiyle birlikte tam saha basınla çalışacakları bir döneme girdiklerini belirten Erdoğan, “Bildiğiniz gibi biz belediyelerde yaptığımız eylemlerle milletin ilk onayını almış bir ekibiz. 30 yıl önce yerel yönetimlerde ilk göreve geldiğimizde, karşılaştığımız engellere, zorluklara, haksızlıklara rağmen şehirlerimize hizmet ettik.” Aşkla çalıştık. Millete hizmet yolunda bahane aramadık. Bahanelere boyun eğmedik. Hiçbir zaman kolay yolu seçenlerden olmadık. Belediye kaynaklarını en doğru, aktif ve hakkaniyetli şekilde kullanarak hemşehrilerimizin sorunlarına çözüm ürettik. Bir önceki seçimde iktidara gelen CHP zihniyetinin ideolojik esareti altında boğulan, tüm umudunu yitiren şehirlerimizi çok takdir ettik. Kısa sürede yaşanabilir yerler haline getirdik. Hizmet ve çalışma politikamızla tanışan başta İstanbul ve Ankara olmak üzere şehirlerimiz çeyrek asır boyunca altın çağını yaşadı. Şehirlerimiz ulaşımdan çevreye, sosyal belediyecilikten altyapı ve üst yapıya kadar her alanda resmi olarak ilerleme kaydetti. Yerel yönetimlerde bugüne kadar görülmemiş hizmetleri vatandaşlarımıza sunduk” dedi.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, ANTALYA HARABELERİ

Şehirlerin nüfusu arttıkça, kentleşme arttıkça insanların belediyelerden beklentilerinin de değiştiğini, çeşitlendiğini ve arttığını belirten Erdoğan, “Belediyeleri yalnızca vatandaşların çöplerini toplayan, yol, park yapan, toplu ulaşım hizmeti veren bir konuma yükselttik. çok daha geniş misyonlar üstlenen bir konuma… Aşık Yunus’un veciz ifadesiyle söylersem: “Sevdik, aşık olduk. Sevildik ve sevildik. Biz hep yeniden doğarız, kim bıkabilir bizden?” Evet, aziz milletimize daha iyi hizmet verebilmek adına sadece kadromuzu değil, belediyecilik vizyonumuzu da yeniledik, geliştirdik. 30 yıllık tecrübemizi bu anlayışla birleştirdik. 21 yılı aşkın iktidar deneyimimizle yerel yönetimlerdeki zengin deneyimimizi, şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı vizyonumuza hazırlayacak kapsamlı bir yol haritası oluşturduk, bunu 30 Ocak’ta Ankara’da bildirgeniz olarak kamuoyuyla paylaştık. Türk Yüzyılı Kentleri için Gerçek Belediyecilik temasıyla amacımız, özellikle muhalefet yönetimi altında durumu giderek kötüleşen kentlerimizi, içine düştüğü girdaptan hızla çekip, ihtiyaçlara uygun yaşama kavuşturmaktır. Hak ettikleri yüksek standartta hizmet. İstanbul harabeye döndü. “Ankara harabeye döndü, İzmir zaten öyle, Antalya tam harabeye döndü” dedi.

‘ANTALYA’NIN ALTIN ​​ÇAĞININ BAŞLAYACAĞINA İNANIYORUM’

“CHP zihniyetinin her geçen gün değer kaybeden şehirlerini gerçek belediyecilik anlayışıyla yeniden buluşturmakta kararlıyız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimizi bireysel kariyer yapan, hırslı insanların insafına bırakamayız. İş yapmak, milletin dertlerine çözüm bulmak yerine Antalya’mız bir 5 yıl daha kaybetmeye hazırlanıyor.” Artık sabrının kalmadığını biliyoruz. İnşallah 31 Mart’ta Antalya Millet İttifakı ile yeni bir döneme yelken açacaktır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hakan Tütüncü kardeşimiz, bilgisi, tecrübesi, heyecanı ve tevazuuyla, yetkinliğiyle şehrimize hizmet etmeye hazır. hizmete adanmış bir ekip. İlçemiz ve belediye başkanlarımız, “Onların desteğiyle 31 Mart’ta Antalya’nın altın çağının başlayacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye genelindeki tüm belediyelerde hayata geçirecekleri projeleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi son 21 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla buluştururken, istisnasız her şehirle birlikte büyüdüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Biz Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme, spora kadar her alanda kutluyoruz.” Biz hazırladık. Sizler bu sürecin içindeki ve dışındaki mücadelemizin tanıklarısınız. Antalya’da doğru düzgün bir havaalanımız bile yoktu. Bugün VIP salonumuzu açtık. Devlet misafirhanesinin de açılışını yaptık. Yurt dışından gelen misafirlerimiz farklı bir Antalya görmeliler. Farklı bir Antalya Havalimanı görsün. Çünkü biz dünyada farklıyız. Farkımızı ortaya koymamız lazım. Antalya 57 milyon turistin 16 milyonunu ağırladı. Antalya tek başına nüfusunun altı katı turisti ağırladı. Antalya bir önceki yıla göre yüzde 19 artışla Türkiye’nin turizm başkenti unvanını korudu. Ülkemizin “2024 genel turizm hedefi 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm geliri” dedi.

CHP’YE ELEŞTİRİ

Zamanlarını ve enerjilerini şehirleri Türkiye vizyonuna hazırlayacak program, proje ve planlara harcadıklarını ifade eden Erdoğan, “Peki biz bu işlerle meşgulken ülkemizin ikinci büyük partisi CHP hangisidir? Peki CHP’nin yapması gereken her konuda bize karşı daha büyük, daha tartışmacı bir duruşu var aslında.” Daha iyi geliştirilmiş programlarla ortaya çıkmaktır. O halde oy oranı olarak iktidar partisine en yakın olan siz olduğunuz için yapmanız gereken şu. Ama görüyorsunuz ki CHP yöneticilerinin laf olsun diye söyledikleri saçma, yalan sözleri bir kenara bırakırsak bunların hiçbiri gündeminde yok. Ne ülkenizin sorunları, milletin sıkıntıları, ne bölgemizdeki krizler umurlarında değil. Dünyanın dönüştüğü Türkiye’de neler olup bittiğini, insanlığın ne gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu bile bilmiyorlar. Eskisi de yenisi de, perde arkası da dahil olmak üzere CHP’yi yönetenlerin tek gündemi kimin nereye aday olacağı üzerine kurulu. “Bu sadece bir zaman meselesi” dedi.

Erdoğan, CHP’li belediyelerde de kavga yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

“CHP’yi yönetenlerin, eskisiyle, yenisiyle, perde arkasındakilerin tek gündemi kimin nereye aday olacağına karar vermektir. Bütün mücadelelerinin, bütün kavgalarının, bütün mücadelelerinin tek amacı budur. Siyasette varoluş… CHP’de çocuk oyuncağı olarak gördüğü belediyeler için adeta bir belediyecilik kavgası yaşanıyor.”

‘KILIÇDAROĞLU’NU ARKADAN TEHLİKE ETTİLER VE VEBA GİBİ ANKARA’DA BİR İŞYERİNE HAPİS ETTİLER’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştiren Erdoğan, CHP’nin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sırtından bıçaklayarak koltuğundan indirdiklerini söyledi. Özel’e de tavsiyelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Geçen ay CHP’nin acemi genel başkanı aday seçimi konusunda bizi eleştiriyordu. ‘Bize karşı çıkacak aday bulamıyorlar’ diyordu. Şimdi Özgür Efendi’nin dili tutulmuş durumda. Biz Sayın Kemal Bey, milletin gözü önünde en azından açık ve net olarak olup biten siyasi konuları konuşuyoruz.” Bir mücadele yürütüyorduk. Kendisiyle çoğu zaman anlaşamasak da siyasette muhatabımızın kim olduğunu biliyorduk. Bu Kemal Bey’i sırtından bıçaklayarak koltuğundan aldılar ve vebalı gibi Ankara’da bir ofisin dört duvarı arasına hapsettiler. Özgür Efendi’nin de dikkatli olması gerekir. Aynı hançer, “Her an kendi sırtına inebilir.”

‘CHP, ALACAKARANLIK POLİTİKASINA GİRDİ’

Muhalefet partilerinin durumunun içler acısı olduğunu ve kendilerinin de bu durumdan rahatsız olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların Gazi Mustafa Kemal Atatürk için CHP’ye oy verdiğini ancak kendilerinin de bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi. Yerel seçimlerden sonra şehirlerin gerçek belediyecilikle buluşacağına ve CHP’de taşların yerine oturacağına inandığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Gerçekten CHP bir alacakaranlık siyasetine girmiştir. CHP’yi kuşatan hançerler ve ihanetler üzerinde yükselen alacakaranlık siyasetinin ülkeye bulaşmasına izin veremeyiz. Demokrasinin önemli bir unsuru olan muhalefetin bu perişan durumu Gazi Mustafa Kemal’in anısına bu partiye oy verenler “Vatandaşlarımızın da bu durumdan rahatsız olduğuna inanıyorum. Umarım 31 Mart seçimleri bu durumu değiştirmek için bir fırsat teşkil eder. Bir sonraki seçimde şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmanın yanı sıra, CHP’nin de parçaları yerine koymasına yardımcı olacak.”

‘3 KEÇİ 1 KASA PORTAKAL VERİRSE KAYBEDER’

Türkiye’nin dünyanın en büyük ve en güçlü ülkeleri arasında seçkin bir yere gelmesine kadar çalışacaklarını belirten Erdoğan, terör örgütlerinin karşılarına kurulmasına ve sinsi tuzaklara rağmen yoldan dönmeyeceklerini söyledi. AK Parti siyasetiyle yarışacak vizyona sahip bir grup bulunmadığını kaydeden Erdoğan, “Bu konuda bizimle yarışabilecek vizyona, programa, projeye sahip bir parti veya ekip yok. Onlara 3 keçi ekleseler bile. Onlara bir kasa portakal verin, ne ülkemiz ne de şehirlerimiz, akşama hepsini kaybedecek elbisesizlere emanet edilmeyecektir.” Vatandaşa hizmet etmek yerine gözü ve kalbi sürekli başka yerde olanların şehirlerimizi düşündüğü aşikar” dedi.

‘BİRÇOK ALPER GEZERAVCI’YI UZAYA GÖNDERECEĞİZ’

Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşüne ilişkin Erdoğan, “Astronotumuz Alper Gezeravcı yeryüzüne indi. İyi geçti, iyi hissettirdi. Tabii şimdi onun Türkiye’ye inmesini bekliyoruz. Allah yardımcımız olsun. İnşallah Türkiye, daha nice Alper Gezeravcı’ları uzaya göndereceğiz.” söz konusu.

AK PARTİ VE MHP’NİN ANTALYA ADAYLARI

Antalya ve ilçelerindeki belediye başkan adayları şöyle:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı – Hakan Tütüncü (AK PARTİ), Akseki Belediye Başkan Adayı İbrahim Özkan (AK PARTİ), Aksu Belediyesi Başkan Adayı Durmuş Kaan Şahin (AK PARTİ), Alanya Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel (MHP), Demre Belediye Başkanı Aday İbrahim Oğuz (MHP), Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım (AK PARTİ), Elmalı Belediyesi Başkan Adayı Durmuş Ali Gökçe (AK PARTİ), Finike Belediye Başkan Adayı Cenk Şimşek (MHP), Gazipaşa Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Aksoy (MHP), Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Ali Gülen (AK PARTİ), İbradı Belediyesi Başkan Adayı Hatice Sekmen (AK PARTİ), Kaş Belediyesi Başkan Adayı Mutlu Ulutaş (AK PARTİ), Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker (AK PARTİ), Kepez Belediyesi Başkan Adayı İstek Sümer (AK) PARTİ), Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak (AK PARTİ), Korkuteli Belediye Başkan Adayı Sadık Önal (MHP), Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin (AK PARTİ), Serik Belediyesi Lider Adayı Veli Vural (AK PARTİ), Manavgat Belediye Başkan Adayı Lider Adayı Süleyman Okudan (AK PARTİ), Muratpaşa Belediyesi Lider Adayı Özdemir Manavoğlu (AK PARTİ).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu