Haber

Erzurum’da kış hazırlığı! Toprak donmadan yüzlerce mezar kazılıyor

Erzurum’daki Abdurrahman Gazi ve Asri Mezarlığı’nda kepçelerle 800 mezar açıldı. Belediye emekçileri de kazma ve küreklerle mezarları düzenledi.

“KIŞIN RAHAT ETMİŞ OLUYORUZ”

Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte, kışın donan toprağın taş üzere olduğunu belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Lideri Mehmet Sekmen, “Burası kar yağan bir kent, kışın mezar açmak çok sıkıntı oluyor. Bunun için sonbaharda mezar yerleri hazırlamak bizim için büyük bir kolaylık oluyor. Zira vakit zaman çok kar yağma ve buz tutma periyotları oluyor. Toprak donuyor, kazmak çok güç oluyor. Onun için sonbaharda muhakkak bir ölçüde mezar yeri açarak hazır hale getiriyoruz. Mevt elimizde olan bir şey değil, vakti, saati gelerek ölenler kesinlikle defnedilecek. Bu yüzden şimdiden hazırlık yaparak kışın rahat etmiş oluyoruz” dedi.

İSTEYENİN EVİNİN ÖNÜNDE ÇADIR KURULUYOR

Açıklamasının devamında vatandaşlardan talep gelmesi durumunda taziye çadırı kurduklarını ifade eden Sekmen, “İsteriz ki kimse ölmesin. Lakin hayat gelip bir an duruyor. Kesinlikle bu görevin de yerine getirilmesi gerekiyor. Ayrıyeten vatandaş istek ettiği vakit konutunun önüne taziye çadırı kuruyoruz. Erzurum’da cenaze hizmetleri, vatandaşı sıkıntıya sokmadan sadece ölüm raporunu isteyerek geri kalan hizmetleri biz kendimiz yürütüyoruz” diye konuştu.

“GÜN BOYU CENAZE DEFNİ YAPIYORUZ”

Mezarlıkta kazma küreklerle çalışarak kepçenin açtığı mezarları düzelten işçilerden Salim Uğur ise, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nde çalışıyorum. Gün uzunluğu cenaze defni yapıyoruz. Boş kaldığımız vakit da kışa hazırlık mezar kazıyoruz. Kışın don oluyor, mezar açmak zorlaşıyor, onun için şimdiden hazırlık yapıyoruz” tabirlerine yer verdi.

İşte kentteki mezar kazım sürecinden kareler;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu