Haber

Fatih Altaylı: ‘Diyanet İşleri Başkanı’ Ali Erbaş Ülke İçin Büyük Tehlike

10 Kasım Cuma günü tüm Türkiye, Ulu Önder Mustafa Kemal’i derin bir özlem ve saygıyla anmıştır. Ancak Diyanet’in 10 Kasım’da yayınladığı Cuma gününe denk gelen Cuma Hutbesi’nde Atatürk’ün yer almaması büyük tepki çekti. Gazeteci Fatih Altaylı da bu duruma sert sözlerle tepki gösterdi.

Kaynak:https://fatihaltayli.com.tr/kose-yazi…

Tüm Türkiye, 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü derin bir özlem ve saygıyla anmıştır.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu ve vatandaşlarımız Ulu Önder için saygı duruşunda bulundu. Binlerce vatandaşımız Anıtkabir’i ziyaret etti. Saygı dolu paylaşımlar ve duygusal yazılar paylaşılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hutbesinde Atatürk’e yer vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 10 Kasım Cuma günü hazırladığı Cuma hutbesinde Atatürk’ün adı bile geçmiyordu.

‘Azim ve Gayretle Mümin Olmak’ başlıklı cuma hutbesinde müminlerin ahlaki, dürüst, ilkeli ve disiplinli çalışmalarına ilişkin sözler söylendi.

Vaazın son satırlarında Nitekim böyle bir sorumluluk duygusuyla çalışan büyük ecdadımız, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz bu toprakların vatan olması için her türlü gayreti göstermişlerdir. Kaç başarı elde ettiler? Her birini rahmet ve minnetle anıyoruz.Sözlerine yer verildiği görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 10 Kasım Cuma günkü hutbesine buradan ulaşabilirsiniz.

Son yıllarda 10 Kasım, 23 Nisan, 19 Mayıs ve diğer ulusal bayramlara denk gelen cuma günlerinde Atatürk’ün adının anılmaması sert bir şekilde eleştiriliyor.

Gazeteci Fatih Altaylı da köşesinde bu konuya değindi. Altaylı, ‘Bölücü’ başlıklı köşesinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı sert sözlerle eleştirdi.

“Onun aziz hatırasını herkes saygıyla anıyor. Bir kurum dışında.”

‘İçinde zerre kadar insanlık, bir damla vatan sevgisi, bir damla vefa bulunan herkes ama onun aziz hatırasını herkes saygıyla anıyor.’ Konuşmasına şu ifadeleri kullanarak başlayan Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma Hutbesine dikkat çekerek devam ediyor;

Bir dönem tüm FETÖ toplantılarının demirbaşı olan Diyanet, FETÖ’nün tezlerinin yorulmaz savunucusu, Abant toplantılarının vazgeçilmez katılımcısı, Ali Erbaş başkanlığındaki FETÖ öğrencilerinin vazgeçilmez tez komitesi. Amacının ne olduğu çok açık. Bölünme yaratmaya çalışıyor. Hükümeti yıpratmayı amaçlıyor.

“Ali Erbaş açıkça bu toplumu bölmeye ve fay hattı oluşturmaya çalışıyor.”

Fatih Altaylı, Ali Erbaş’ın ülke için büyük tehlike olduğunu savunarak şu açıklamalarda bulundu:

‘Bir milli kahramanın aramızdan fiziki ayrılışının yıl dönümünde, hatta bir Cuma günü Cuma hutbesinde tek kelimeyle de olsa anılmamasının başka bir sebebi olamaz.

Ali Erbaş açıkça bu toplumu bölmeye, fay hattı oluşturmaya çalışıyor.

‘Ülke için büyük bir tehlike’

osmangaziajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu