Haber

Federasyon ve Kulüplerden Deprem Felaketinin Yıldönümünde Hatıra Mesajları

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilde yıkıcı etkileri olan depremin yıl dönümünde, federasyonlar ve kulüpler, resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla hayatını kaybedenleri andı.

Federasyonlar ve bazı spor kulüplerinin 6 Şubat’ta yaptığı açıklamalar şöyle:

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU:

“6 Şubat 2023’te merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizde yıkıcı izler bırakan, ülkemizi yas içinde bırakan deprem felaketinin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı, yakınlarımıza başsağlığı diliyoruz. onların acılı aileleri, yakınları ve aziz milletimiz.”

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU:

“Unutmadık, unutmayacağız. 6 Şubat depreminde kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU:

“Tam olarak bir yıl önce Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler 11 ilde milyonlarca vatandaşımızı etkilemiş, onbinlerce masum insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Hafızalarımıza büyük acılarla kazınan 6 Şubat 2023 tarihi, hiçbir tarihi temsil etmiyor. Sadece bir günlük yas değil, halkımızın dayanışma ve yardımseverlik ruhu da deprem felaketinin ardından ülkemizin dört bir yanında başlatılan yardım kampanyalarında basketbol camiamız da örnek bir duruş sergiledi.Federasyonumuz, kulüplerimiz, sporcularımız, sponsorlarımız, taraftarlarımız, kısacası basketbolumuzun tüm paydaşları tek vücut olarak değerli projeler ürettiler. Geçtiğimiz yıl AFAD iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz “Basketköy”de ailelere geçici yuva olmayı ve yüzlerce çocuğu güzelleştiren güzelliklerle tanıştırmayı hedefledik. Depremden etkilenen şehirlerde gerçekleştirdiğimiz 12 DABO etkinliğiyle sporun gücünü artırıyoruz. Basketbolseverlerin bize emanet ettiği yardımları deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık, liglerimizde oynanan maçlar öncesinde toplanan oyuncaklarla depremzede çocukların yüzünü güldürmeye çalıştık. Basketbol ailemizin tüm üyelerine desteklerinden dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyor, böylesine büyük bir topluluğun parçası olmaktan onur duyuyorum. Geçen yıl olduğu gibi bugün de hepimizin kalbi depremden etkilenen vatandaşlarımız için atıyor. Ülkemizi vuran bu büyük felaketin yaralarını sarmak için yapmamız gereken çok iş olduğunu biliyoruz. Bu amaçla hep birlikte, dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz. “6 Şubat 2023’teki deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, acılı ailelere ve milletimize tekrar tekrar sabır diliyorum.”

FENERBAHÇE:

“Acı Felaketin 1. Yılı: “Unutmadık, Unutmayacağız” Tarihin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen şiddetli depremin üzerinden bugün tam 1 yıl geçti. Ruhları şad olsun. Ülkemize başsağlığı diliyorum. Tıpkı tarihimizin en acı günlerinde yaralarımızı sardığımız gibi. “Hayatımızı birlikte sarmak için var gücümüzle çalıştıysak, bugün de yarın da çalışmaya devam edeceğiz. Kaybolan canlarımızı unutmayacağız, çocuklarımızı ve gelecek hayali kuran binlerce insanı yalnız bırakmayacağız.”

GALATASARAY:

“5 yaşında çocuklar okula başladı, nişanlılar evlendi, askerler tutuklama emri çıkardı, anneler bebeklerini kucakladı; kelimelerle anlatmak çok kolay, tam bir yıl oldu bugün. Her şey 65 saniye sonra 45 saniye içinde gerçekleşti. Gerisi karanlıktır, tozdur, topraktır. Bugün 6 Şubat Kahramanmaraş “Depreminin yıl dönümü. Acımız hala taze, merhem olmaya çalışıyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sonsuz sabır, geride kalan ve sevdikleri için hayata tutunmak zorunda kalanlara sabır diliyoruz. Galatasaray burada, seni hiç unutmadık, unutmayacağız.”

BEŞİKTAŞ:

“Unutmadık. Unutmayacağız. Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük felaketin yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sonsuz sabır diliyoruz. Beşiktaş JK olarak belirtiyoruz. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza her zaman destek olacağız ve bu acının bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.”

TRABZONSPOR: .

“6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, bu acının bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”

HATAYSPOR:

“Hayaller moloz altında kalsa bile bu şehrin ışıklarını yeniden yakacağız. 06.02.2023 – 4:17. Unutmayacağız.”

GAZİANTEP FK:

“O gün yaşanan acı hiçbir zaman unutulmayacak! 6 Şubat 2023’te yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen ve şehrimizi derinden etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Unutmayacağız.”

SİVASSPOR:

“6 Şubat 2023’te yaşadığımız deprem felaketi yüreklerimizde derin yaralar bıraktı. Kaybettiklerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Allah ülkemize ve milletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın.”

İSTANBULSPOR:

“Unutmayacağız, unutturmayacağız! Birleşerek, güçlenerek, el ele, kol kola, yürek kalbe, hep birlikte yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz. Yüzyılın felaketinin 1’inci yılında Kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmet ve özlemle anıyor, milletimize bir kez daha başsağlığı diliyoruz.”

BAŞAKŞEHİR FK:

“Unutmayacağız. 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.”

ADANA DEMİRSPOR:

“Unutmadık, unutamayız. 6 Şubat 2023’te yaşadığımız felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.”

ANKARAGÜCÜ:

“6 Şubat 2023. Unutmadık. 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyoruz.”

KONYASPOR:

“Unutmayacağız. 6 Şubat 2023’te 10 ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, bu acının bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”

KASIMPAŞA:

Merkez üssü Kahramanmaraş olan birçok ilde meydana gelen şiddetli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.”

SAMSUNSPOR:

“6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ülkemize başsağlığı diliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız.”

ANTALYASPOR:

“Acımız ilk günküyle aynı. Unutmadık, unutmayacağız”

FATİH KARAGÜMRÜK:

“Geçen yıl meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına sonsuz sabırlar diliyoruz.”

ALANYASPOR:

“6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, milletimize bir kez daha başsağlığı diliyoruz.”

ÇAYKUR RİZESPOR:

“Unutmadık, unutmayacağız. 6 Şubat 2023.”

KAYSERİSPOR:

“6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Unutmayacağız.”

ECZACIBAŞI DİNAVİT:

“Cumhuriyet tarihimizin en büyük doğal afetinin birinci yıldönümünde yaşadığımız acıyı hâlâ derinden hissediyoruz. Felaketlerde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, yakınlarını kaybedenlere bir kez daha sabır diliyoruz” olanlara ve ülkemize.”

VAKIFBANK:

“Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.”

ANADOLU EFES’İ:

“On bir ilimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri derin üzüntüyle anıyoruz. Depremden korunmak için hazırlıklı olmanın öneminin bilinciyle, benzer bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Doğal afetlerin yıkıcı etkileri.”

PINAR KARŞIYAKA

“6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş ve çevre illeri derinden etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalanlara sabır diliyoruz. Aynı acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu