Teknoloji

Google Haritalar İçin Yapay Zeka Destekli Testler Başladı

Google Haritalar’a yapay zeka temelli yeni özellikler gelecek. Şirket, yeni yerleri keşfetmeye yönelik yapay zeka özelliğini devreye soktu. Detaylar burada.

Dünyanın en popüler harita uygulamalarından biri olan Google Haritalar için yeni özellikler geliştiriliyor. Google tarafından yapılan resmi açıklamalarda yapay zekaya vurgu yapıldı. Yeni yapay zeka özelliği sayesinde Google Haritalar’da yeni yerleri keşfetmek daha kolay olacak.

Google Haritalar’da Yapay Zeka Çağı

Yapay zeka desteği sayesinde Google Haritalar’da keşif için yeni seçenekler sunulacak. Bu bilgilerin elde edilmesinde yerel rehberlerin katkıları dikkate alınacaktır. Bu sayede kullanıcılar Google Haritalar üzerinden yapacakları araştırmalarla ekranda daha fazla konum seçeneği görebilecekler. Üstelik bu seçenekler arasında fotoğraf, inceleme, yorum vb. gibi pek çok detay da doğrudan Google Haritalar ekranında görünecek.

Google Haritalar İçin Yapay Zekayla Güçlendirilmiş Testler Başladı

Yeni özelliğin testleri artık ABD’de başladı. Erken erişim testlerinin ardından özellik, Google Haritalar’ın bulunduğu diğer bölgelerde de kullanılabilecek. Yeni özellik yerel rehberleri de ön plana çıkaracak. Bu nedenle Google’da yerel rehber hesapları da ön plana çıkacak.

Google yaptığı açıklamada özelliğin nasıl kullanılacağını da bir örnekle açıkladı. Örnekte şöyle deniyordu: “Örneğin dışarıdaysanız ve yağmur yağmaya başlarsa, iç mekan aktivitelerine ilişkin öneriler almak için Haritalar’dan “yağmurlu bir gün için aktiviteler” istemeniz yeterli. Komedi programları veya sinema salonları gibi faydalı teklifler alacaksınız. Tüm ailenin keyifle vakit geçirebileceği seçenekler arıyorsanız “Peki ya çocuklar için seçenekler?” Gibi bir takip sorusu sorun. “Konumunuza göre bowling salonu, çocuk müzesi ya da kapalı oyun alanı gibi yerleri, ziyaret edenlerin yorumlarına göre öne çıkan yerleri göreceksiniz.”

Google İddia Ediyor: “Bu Daha Başlangıç”

Google Haritalar için resmi blog yazısında açıklama yapan Google, “Bu, Haritalar’ı üretken yapay zekayla nasıl güçlendireceğimizin sadece başlangıcı.” yazarak gelecek güncellemeleri vurguladı. Tüm bu açıklamalarla birlikte gelecekte Yerel Rehber ekleriyle yapay zekanın daha çok ilgileneceği netlik kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu