Yaşam

Hatay’da depremi yaşayan kadın anlattı! havaya atladık

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki deprem Hatay’ın Antakya ilçesinde büyük yıkıma neden oldu.

Rebel Nehri kıyısındaki yüzlerce bina yerle bir edildi.

Kanatlı Mahallesi’ndeki eski binaların yıkıldığı, yenilerinin ise büyük hasara rağmen ayakta kalmayı başardığı görüldü.

Bu binalardan biri de esnaf Didem Yalçın’a aitti.

5 katlı apartmanın birinci katında darbe alan iki çocuk annesi Didem Yalçın, merdivenin çökmesine rağmen ailesiyle birlikte dışarı çıkmayı başardı.

Yaşadıklarını büyük bir felaket olarak anlatan Didem Yalçın, depreme uyuduklarını ve gürültüyle uyandıklarını hatırlattı.

“O saniyeler sonsuzdu”

Herkesin ‘deprem’ seslerini duyduğunu anlatan Yalçın, gözyaşları içinde şunları söyledi:

Hemen balkona çıktım 2 çocuğum koridorda eşim de yatak odasındaydı. Sallamanın hızıyla balkonda yere düştüm. Havaya atladık, ayakta durmak imkansızdı. Sonra yere düştüm ama o saniyeler bitmedi. Bir ses geldiğinde, yanımızdaki binanın yıkılmakta olduğunu hissettim. Büyük bir toz bulutu geldi. Üzerimizde toz var. Binadan çıkarken evin anahtarını yanıma aldım, çok değerli olması gerekiyor. Neden aldım bilmiyorum. Merdiven boşluğu kapatıldı ve yıkılan işyerlerinden çıktık. Havalar aydınlanınca baktık bütün mahalle gitmiş. Antakya bitmişti. Tüm akraba ve tanıdıklarımız enkaz altında kaldı. Sesler var ama yetişemedik. Büyük bir felaket yaşadık. Eşimin 34 yakını enkaz altında kaldı. Bu yerin etrafındaki tüm binalar eskiydi. Binamızın yeni olması mühendisi daha sadık yaptı. Bizi kurtardı. Bizimle 30-40 yaşındaydı. Binaların kentsel dönüşümden geçirilip yeniden yapılması gerekiyordu. Herhangi bir program yapamıyoruz, şehrimiz, hayallerimiz bitiyor. Çocuklarım okuldan çıktı. Hatay’dan ayrılmayacağız, hayatımıza devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu