Haber

Hatay’da Ev Kuruyoruz Projesi Kapsamında Çeyiz Yardımı Yola Çıktı

“Hatay’a Ev Kuruyoruz” projesi kapsamında düğünleri yapılacak depremzede 100 çifte çeyiz yardımı, tırlarla Konya’dan Hatay’a yola çıktı.

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı, Genç Evlendirme ve Mehir Vakfı, Hatay İl Müftülüğü, Mehir Aile Derneği ve Reyhanlı Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek toplu nikah ve nikah töreni 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadyumu’nda. 100 çift için hazırlanan ayni yardım, Hatay’daki çiftlere ulaştırılmak üzere Konya’da tırlarla yola çıktı. Yardımların gidişi dolayısıyla Mevlana Kültür Merkezi önünde veda programı düzenlendi.

Programda konuşan Mehir Ailesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Tekin, Hatay ve 15 ilçesinde yaşayan 100 ihtiyaç sahibi nişanlı çifte dağıtılmak üzere hazırlanan çeyiz ürünlerini taşıyan araçların yola çıkacağını belirterek, “Mehir Vakfı olarak ve Mehir Aile Derneği olarak aile kurumuna verdiğimiz hizmet her geçen gün artarak devam ediyor.” “Hayırseverlerimizin ve sizlerin desteğiyle artarak devam edecek” dedi. Hazırlanan çeyiz malzemelerinin başta kıyafet, ayakkabı, sarraf, mobilya, tekstil, züccaciye, beyaz eşya ve kişisel bakım ürünleri olmak üzere çok çeşitli malzemelerden oluştuğunu belirten Tekin, etkinliklere destek veren herkese teşekkür etti.

“Hatay’da 100 çiftin evlenmesine yardımcı olacağız”

Yardım faaliyeti hakkında da Konya İl Müftüsü Prof. İyilik galip gelinceye kadar mahallemizde veya en ücra köşede.” Hatay’da 100 çiftin evlenmesine yardımcı olacağız. Elbette bu faaliyetin Hatay’da yapılması önemli. Depremde yaşanan acıyı hafifletmek, normalleşmek, umudu tazelemek ve destek olmak için böyle bir aktiviteyi seçtik. Elbette sadece Hatay ile sınırlı değil. Depremin yaşandığı her bölgede var. Ama az önce de belirttiğim gibi vakfımız dünyanın her noktasına ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu yardımın hazırlanmasında Mehir Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Konya Müftülüğü olarak birlikte hareket ettik. Yaklaşık 10 tır malzeme ve 10 milyon liranın üzerinde mal, 100 çifte umut olacak. ” söz konusu.

“Deprem felaketine maruz kalan bu bölgede 100 aile kuruluyor”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ise, “Burada hem Türkiye Diyanet Vakfımız hem de Mehir Vakfımız işbirliğiyle keyifli ve anlamlı bir çalışma yürütülüyor. Cenab-ı Hak aranızdaki bekarları evlendirmemiz için bize bir hedef koymuş. 100 aile Hatay’ın deprem felaketine maruz kalan bu bölgesinde kuruluyor. Gençlerimiz kararını vermiş, evlenecekler, ihtiyaçları var. Alacak olan kardeşlerimizin ihtiyaçları var. Hatay’da evli olan evli çiftler, Konya İl Müftülüğü, Konya Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Mehir Vakfı aracılığıyla Konya’dan karşılanıyor. Bu ne büyük mutluluk. Bu ne büyük mutluluk. İnşallah bu faaliyetler 11 ilimizde de her yıl devam edecek. Deprem bölgesine maruz kaldık” dedi. – KONYA

habergulsehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu