Yaşam

Haymana’da Hem Açılış Hem Kutlama

Haymana Belediyesi, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana faaliyetleri kapsamında Sındıran İlçesi’nde bir dizi etkinlik düzenledi.

İlköğretim Haftası’na denk gelen etkinlik kapsamında Sındıranlı öğrencilere yönelik Çocuk Şenliği düzenlenirken, Belediye tarafından yaptırılan Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Kaymakam Osman Sak, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, gazeteci Abbas Güçlü, Prof.Dr. Törene Mecit Vural, Dr. Necati Yalçın, kamu kurum başkanları, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Can, Kardeş İlçe Tirebolu Dernekler Federasyonu Lideri İbrahim Aydın, Haymana Dernekler Federasyonu Başkanı Suat Dinç, STK liderleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı Açıldı

Etkinlikler öncesinde Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı’nın açılışı yapıldı. Haymana Belediyesi tarafından mahalleye verilen alanda meydan ve park düzenlemesinin yanı sıra asfalt çalışması ve çevredeki metruk binaların yıkımı da gerçekleştirildi. Meydanı çevreleyen duvarlarda Sındıran Mahallesi’nin görsel güzelliği, kaya mezarları, Şık Akyıldız Çiçeği ve Atatürk’ün tarihi öneme sahip Kavo ile sohbeti resmedildi.

İlköğretim Haftası’nın açılış konuşmasını yapan Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Kaya, öğretmenlerin öğrencilerin önce akıllarına, sonra kalplerine dokunan, onlara okumayı sevdiren rehberler olduğunu belirterek, bu konuda inancının tam olduğunu belirtti. öğrencilere bilgi, beceri ve değerler kazandıracaklardır.

 

Turgut “Sındıran’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlu Olsun”

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, bugünün aynı zamanda Sındıran mahallesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü olduğunu belirtti. “Haymana, Sakarya Muharebesi’nin 22 gün 22 gece sürdüğü topraklardır… Biz de bu tarihler arasında 22 gün boyunca etkinlikler düzenliyoruz. Bugün eğitim-öğretim yılının ilk günü olması nedeniyle etkinliklerimiz arasına bu programı da dahil ettik. Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı açılışının yanı sıra öğrencilerimize yönelik çocuk şenliği düzenleyerek çeşitli hediyeler verdik. Hem kutlama hem açılış yaptık. “Çocuklarımız için unutulmaz bir gün olduğunu düşünüyorum.”söz konusu.

 

Aydemir “Hepinizi Meclis’e bekliyorum”

AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Sındıranlı öğrencilerin Meclis’e gelmesini beklediğini belirtti. “Bu okulda birçok geleceğin başkanının, geleceğin doktorunun ve öğretmenin olduğunu biliyorum. “Hepiniz gözlerinizdeki heyecanı ve umudunuzu asla kaybetmeyin.”söz konusu.

 

Öğrenciler Unutulmaz Bir Gün Yaşadı

Açılışın ardından Yenice İlkokulu bahçesinde İlköğretim Haftası kutlamaları ve Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Diyarbakır Bakır Gençlik Kulübü’nün sunduğu halk oyunları gösterisinin ardından bisiklet, tablet ve sürpriz ikramlardan oluşan bir çekiliş düzenlendi. Öğrenciler okul bahçesine kurulan oyun setlerinde eğlenirken program, yerel sanatçı Oğuzhan Saraç’ın söylediği türküler ve halaylarla sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sariyer-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu