Haber

İran-Tacikistan ilişkileri ele alındı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan ve Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, iki ülke arasındaki çıkarları görüştü.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Abdullahiyan ile Tacikistanlı mevkidaşı Muhriddin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Abdullahiyan, İran-Tacikistan işbirliğinde yeni bir sayfanın açıldığını ve bağlantılardaki bu büyüme trendinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Duşanbe ziyareti ile Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın Tahran ziyaretini iki ülke ilişkilerinde iki değerli mihenk taşı olarak nitelendiren Abdullahiyan, hükümetleri döneminde çok sayıda ortak işbirliği belgesine imza atıldığını kaydetti.

Tacikistan Dışişleri Bakanı Muhriddin, Tahran ve Duşanbe’nin ortasındaki bağlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki yakın ve üst düzey ilişkilerin daha da geliştirilmesine vurgu yaptı.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman’ın selamlarını ileten Muhriddin, İran Cumhurbaşkanı’nın resmi olarak Duşanbe’ye ziyaret için davet edildiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu