Haber

İzmir’de eşini öldürüp kaçtı, 7.5 aydır bulunamadı

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Mersinli Mahallesi’ndeki iş yerinde çalışan Ezgi Özarslan, geçtiğimiz yıl 28 Temmuz’da 31 yaşındaki Ezgi Özarslan ile boşanma aşamasında olan eşi Deniz Özarslan’ın yanına geldi.

Çıkan tartışmada Deniz Özarslan, kemerinden çıkardığı tabancayla eşinin kafasına ateş ederek kaçtı.

Kalbi daha fazla dayanamadı

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ezgi Özarslan ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Beyin ölümü gerçekleşen ve bir süre makineye bağlı kalan Ezgi Özarslan, 11 Ağustos’ta hayatını kaybetti.

221 gündür bulunamadı

Olayın ardından kaçan Deniz Özarslan, 221 gün geçmesine rağmen yakalanamadı.

Bu süreçte Acı Aile ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri birçok ilde ‘Ezgi Zerkin’in katili Deniz Özarslan’ı arayın’ yazılı pankartlar asmasına rağmen bir sonuç alınamadı.

Ezgi Özarslan’ın doğum gününde kardeşiyle fotoğrafını paylaşan Hazal Zerkin şu sözleri sarf etti.

“Hayatın boyunca hep insanlar için bir şeyler yapmaya çalıştın”

Özel günlerin planlarını haftalar hatta aylar öncesinden hazırlayıp planlarken şu an yapabileceğim tek şey karşınızdakinin yüzünü güldürmek, hayata sizin baktığınız pencereden bakmaya çalışmak ve herkese yaklaşmayı öğrenmeye çalışmak. senin gibi şefkatle Senin ablan olmanın haklı gururuyla, böyle şefkatle, böyle ağırbaşlılıkla, böyle sıcacık bir yürekle, böyle dik duruşla ve dünyanın en küçük kızıyla bir daha gelmeyeceğini bildiğim için hayatıma devam ediyorum. Hayatın boyunca hep insanlar için bir şeyler yapmaya çalıştın. Düştüğünüzde bile düştüğünüz yerden yanınızdaki kişiye yardım eli uzattınız.

“Hasretin her gün dağ olur içimde”

Kendi yaralarını, kendi kırgınlıklarını görmedin, bir gün bile kendini düşünmeden yaşadın hayatını. Tüm çirkinliklere rağmen bu dünyadan bir Ezgi Zerkin geçti diyebilirim. Hasretin her gün dağ olur içimde. Kokunu unutmamak için, sesini ve gözlerini hatırlamak için her gün tekrarlıyorum ama yine de yolumda ışık olmaya devam ediyorsun, en uzak mesafelerden bile, artık gökyüzü kadar özgürsün. Doğum günün kutlu olsun. Gündüz yüzlü kız ablam olmana yetecek kadar formda, dünyadaki en iyi arkadaşım olmana yetecek kadar. Sen her zaman ruhumun derinliklerindesin.

“32. yaş gününü kutlayacaktık”

İstediklerinin adalet olduğunu belirten Hazal Zerkin, “Ezgi yaşasaydı 32. yaş gününü kutlayacaktık. Ancak doğum gününde mezarına gittik. 221 gün geçmesine rağmen ağabeyimin katili bulunamadı. Duygularımız orada. Tek bir isteğimiz var. Bu da adaletin bir an önce tecelli etmesidir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu