Haber

İzmir’de Yahya Köşek ve ailesinin öldürülmesi davasında müebbet hapis istendi

İZMİR’de Yahya Köşek (61), eşi Meryem Köşek (57) ve kızları Funda Güçlü’nün (37) öldürülmesi davasında; Savcı, komşuları Ali İhsan Kılıç (67) için 3 müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı, kendisine yardım ettiği gerekçesiyle ağabey Mehmet Kılıç’a (69) da aynı cezanın verilmesini talep etti.

Olay, geçen yıl 10 Haziran’da Bayraklı ilçesi Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi 7171/1 Sokak’ta meydana geldi. Sokak köpeklerini besleme ve arazi meselesi nedeniyle anlaşmazlığa düştüğü Ali İhsan Kılıç ile Yahya Köşek arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kılıç, Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve 2 çocuk annesi kızı Funda Güçlü’ye silahla ateş etti. Ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi ile Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 3 kişi kurtarılamadı. Gözaltına alınan Ali İhsan Kılıç ve kardeşi Mehmet Kılıç tutuklandı.

HER BİRİ 3 FARKLI HAYAT KİŞİSİNİN TALEPLERİ

Hazırlanan iddianamede Ali İhsan Kılıç’a ‘kasten öldürme’, Mehmet Kılıç’a ise ‘kasten öldürmeye katılma’ suçundan 3 müebbet hapis cezası istendi. Sanıklar hakkında ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca Köşek çiftinin diğer kızı Filiz Topaloğlu’nu silahla tehdit eden Ali İhsan Kılıç’a 2 yıla kadar, ağabeyi Mehmet Kılıç’a ise 5 yıla kadar hapis cezası istendi. onu dövdü ve yaraladı. İddianame İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Filiz Topaloğlu hakkında İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Mehmet Kılıç’ı ‘kasten yaralama’ suçundan açılan dava mevcut dosyayla birleştirildi.

TOPALOĞLU İÇİN BERAAT İSTEĞİ

Sanıkların duruşmasına bugün İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mehmet Kılıç salonda hazır bulunurken, Ali İhsan Kılıç da SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. Duruşmada müşteki-sanık Filiz Topaloğlu, eşini kaybeden Rıdvan Güçlü ve partinin avukatları da hazır bulundu. Mahkeme başkanı olay görüntülerini izledi ve kaydetti. Görüntüleri izledikten sonra konuşan Mehmet Kılıç, “Ben suçlu değilim. Silahla hiçbir ilgim yok. Kardeşim suçluysa cezasını çeker, silahtan haberim yok” dedi.

Daha sonra savcılık esasa ilişkin mütalaasını sundu. Savcı, Ali İhsan Kılıç’a ‘kasten öldürme’ suçundan iki kez, ‘kasten öldürme’ suçundan bir kez müebbet hapis cezası istedi; Ayrıca ‘silahla kasten yaralama’ suçundan da 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Savcı, kendisine yardım ettiği gerekçesiyle Mehmet Kılıç için de aynı cezanın verilmesini talep etti. ‘Kasten yaralama’ suçundan dava açılan Filiz Topaloğlu’nun beraat etmesi istendi. Parti avukatlarının süre talebini kabul eden mahkeme başkanı, duruşmayı 6 Aralık’a erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu