Yaşam

Japonya’nın önde gelen yetenek ajansının başkanı Johnny istifa etti

Japonya’nın önde gelen yetenek ajanslarından “Johnny”nin Başkanı Julie Keiko Fucishima, şirketin kurucusu amcasının genç pop şarkıcılarını istismar ettiği yönündeki iddiaların ardından görevinden istifa etti.

Johnny & Associates Inc., Doğu Asya ülkesi Japonya’nın önde gelen yetenek ve oyuncu ajanslarından biri. Pop sanatçısı adaylarının cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki iddialar gündemde.

Ajans bünyesinde yürütülen soruşturmada, kurucusu Johnny Kitagawa’nın 1970’li yılların başından 2010’lu yılların ortalarına kadar genç sanatçı adaylarına cinsel istismarda bulunduğu ve bu eylemlerin gizlendiği belirlendi.

Soruşturmanın kamuoyuna açıklanmasının ardından ajans başkanı Julie Keiko, başkent Tokyo’da bir basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Julie Keiko, 2019 yılında hayatını kaybeden amcası Johnny Kitagawa’nın söz konusu yıllarda ajans bünyesinde pop şarkıcısı adaylarına cinsel tacizde bulunduğunu itiraf etti.

“Johnny’nin cinsel tacizde bulunduğu gerçeğini kabul ediyorum.” Julie Keiko, mağdurlardan özür dilediğini belirterek ajansın başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

Mağdurlara tazminat ödeneceğini belirten Julie Keiko, “Aile yönetiminin zararlı olduğu gerçeğini değiştirmeliyiz, farkındayım. Bunu nasıl değiştireceğimize karar vermek zor.”

“Güveni yeniden kazanmak”

Ajansın başına Johnny için çalışan ve ülkede televizyon çalışmalarıyla tanınan Higaşiyama Noriyuki’nin atanacağı bildirildi.

Higashiyama, açıklamasında, “Kitagawa’nın kurbanlarına açtığı derin zihinsel ve fiziksel yaralar nedeniyle kaybedilen güvenin yeniden kazanılması uzun zaman alabilir. Sorunu çözmeye hazırım.” ifadelerini kullandı.

Japon eğlence sektörünün en güçlü isimlerinden biri olarak kabul edilen ABD doğumlu Johnny Kitagawa, kurduğu yetenek ajansı sayesinde aralarında “SMAP” ve “Arashi”nin de bulunduğu birçok Japon pop müzik grubunu şöhret sahnesine taşıdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu