Haber

Kayseri’deki bıçaklı saldırıda verilen hapis cezası onandı

KAYSERİ’de Yusuf Eren Bayrak’ı (17) bıçaklayarak öldüren ve arkadaşı BU’yu (17) kolundan yaralayan Harun K.’ye (19) verilen 24 yıl hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı. hukuka uygun buluyorum.

Olay, 17 Ağustos 2022 günü saat 01.00 sıralarında Melikgazi ilçesine bağlı İldem Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Yusuf Eren Bayrak ile Harun K. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Harun K., cebinden çıkardığı bıçakla, onları ayırmaya çalışan Yusuf Eren ve arkadaşı BU’yu yaraladı. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yusuf Eren Bayrak hayatını kaybetti. Harun K., polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Harun K., ‘çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘kasten yaralama’ suçundan 1 yıldan 4,5 yıla, ‘kasten zarar verme’ suçundan ise 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Mülkiyet’ davası, Kayseri 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Talep üzerine dava açıldı.

‘Bıçağı, beni öldüreceği düşüncesiyle rastgele tıraş ettim’

Davanın geçen yıl haziran ayında görülen karar duruşmasında, mağdur Yusuf Eren Bayrak’ın bulunduğu araçtan küfür edildiğini iddia eden sanık Harun K., şunları söyledi: “Küfür ettiler. Ben de ‘Aradın mı’ dedim. Ben?’ ‘Sana söylüyorum, kahretsin’ dedi. ‘Parka doğru’ dedim. ‘Hadi geliyorum’ dedim. Sonra ‘Bu kız yüzünden mi bana küfrediyorsun?’ diye sordum. Tekrar küfretti. O anda dirseğim ile arabanın camını kırdım. Beysbol sopasıyla yüzüme ve göğsüme vurdu. Sopayla tekrar vurmaya çalıştığı sırada bıçak üzerinden düştü. “Korktuğum için beni öldürmek niyetiyle yerdeki bıçağı alıp rastgele salladım. Ben geri dönüp kaçmaya çalışırken beni tekrar vurdu. Yusuf bana doğru yürürken bir anda yere düştü. Korktum ve eve koştum.”

Mahkeme, sanık Harun K.’yi ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra Harun K., olay sırasında yaşının 18’den küçük olması nedeniyle cezasını 24 yıla indirerek tutukluluğunun devamına karar verdi.

Tarafların avukatları karara itiraz ederek dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne götürdü. Belgelerin geldiği Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, incelemenin ardından davayı karara bağladı. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararda, usul ve dayanak bakımından kanuna aykırılık bulunmadığını, delil ve süreçlerde herhangi bir eksiklik bulunmadığını, değerlendirmenin yerinde olduğunu belirterek başvuruların esastan reddine karar verdi. kanıt şartları uygundu. Oy birliğiyle verilen kararın Yargıtay’a itiraz imkanı da bulunduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu