Haber

Mart ayında oyun dünyasında önemli gelişmeler!

Mart ayı oyun dünyası için oldukça yoğun bir ay oldu. Öyle ki birçok yeni oyun çıkarken, tanınmış üreticiler için de yeni ve değerli güncellemeler yayınlandı. Bu içeriğimizde haberleri takip edemeyenler için Mart ayında oyun dünyasında yaşanan önemli gelişmeleri kısaca aktaracağız.

MART AYINDA OYUN DÜNYASINDA NELER OLDU?

Counter Strike 2 tanıtıldı

Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen FPS oyun serisi Counter-Strike, ülkemiz dahil dünya genelinde geniş bir oyuncu kitlesine sahip. Serinin son oyunu olan Counter Strike: Global Offensive 2012 yılında çıkmıştı.

Son birkaç aydır oyun dünyasında Counter Strike 2’nin çıkış yapacağına dair büyük iddialar var. Önemli kaynaklar bu iddiayı doğrularken Valve, “CS2” adını tescil ettirdi. 22 Mart’ta nihayet beklenen haber geldi. Counter Strike serisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Counter Strike 2 resmi olarak duyuruldu ve bir tanıtım videosu yayınlandı.

Counter Strike 2’de oyuncuların en çok dikkat çektiği nokta, sis bombasını daha gerçekçi ve etkili hale getirmek oldu. Olağan haritalardaki küçük yer değiştirmeler ve silah mekaniğindeki değişiklikler dikkatlerden kaçmadı.

Counter-Strike: Global Offensive’e güncelleme olarak çıkacak olan Counter-Strike 2 şu an test aşamasında ve sadece makul Steam hesapları erişebiliyor. Valve’ın kriterlere uyan hesaplara davetiye gönderdiği belirtilirken, önümüzdeki günlerde daha fazla test kullanıcısına sunulacağı belirtildi.

Starfield yine ertelendi

Uzun bir süredir Microsoft’un yan kuruluşu Bethesda tarafından geliştirilen Starfield, devasa açık dünyası ve rol yapma mekanikleri ile oyuncular tarafından merakla bekleniyor. Geçen yıl bu yıla ertelenen oyun yine tarihi değiştirdi. Yeni resmi çıkış tarihi ise 6 Eylül 2023 olarak açıklandı.

Bethesda tarafından paylaşılan bilgilere göre Starfield, yayınlandığı gün Xbox Game Pass kitaplığına da eklenecek. Öte yandan şirket, oyunu detaylı bir şekilde anlatmak için 11 Haziran’da “Starfield Direct” isimli bir sunum gerçekleştirecek.

GeForce Now Türkiye fiyatı arttı

NVIDIA ve Turkcell iş birliği ile Türkiye’ye gelen GeForce Now bulut oyun hizmeti, yaklaşık iki yıldır ülkemizde hizmet veriyor. Bu servis güçlü donanıma sahip uzaktaki bilgisayarları birbirine bağlayarak oradaki sahneyi internet bağlantısı üzerinden düşük gecikme ile oynatıcıya aktarmayı amaçlar. Bunu kendi cihazınız üzerinden dünyanın farklı bir yerindeki güçlü bir bilgisayara bağlanıp oradan oyun oynamak gibi düşünebilirsiniz.

GeForce Now üzerinde oyun oynamak için sadece yüksek hızlı internet bağlantısı gerektiğinden düşük donanıma sahip bilgisayarları olan oyuncular tarafından da tercih edilmektedir. Elbette bu hizmet için bir bedel ödemeniz gerekiyor.

Daha önce 1 aylık Premium abonelik 140 TL idi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan yeni zamla birlikte şu an 190 TL oldu. 3 Aylık Premium plan 300 TL’den 450 TL’ye yükseltildi. Artış sonrası yeni GeForce Now Türkiye abonelik fiyatları ise şu şekilde;

The Last of Us Part 1 PC için çıktı! Ancak oyuncular tarafından eleştirildi.

Naughty Dog tarafından geliştirilen The Last of Us Part 1, önce PlayStation 3 için geliştirilmiş daha sonra ise PlayStation 5 için yayınlanmıştı. Oyun; Hikayesi, devasa açık dünyası ve mekanikleriyle oyun dünyasının dili konumunda. Çünkü söze konu olan yapım daha önce Altın Joystick Ödülleri gibi prestijli ödüllere layık görülmüştür.

The Last of Us Part 1’in PC sürümünün çıkması için geliştirici firmaya bilgisayar oyuncularından talepler yağmaya başladı. Bunun üzerine şirket, bu talepler doğrultusunda oyunun PC sürümünü yayınlama kararı aldı ve bunu geçtiğimiz aylarda duyurdu.

Aylarca süren geliştirme sürecinin ardından The Last of Us Part 1 nihayet Steam ve Epic Games Store’da ön siparişe açıldı. 28 Mart’ta resmi olarak yayınlandı. İlk saatlerde onbinlerce kişi tarafından satın alındı ​​ve rekorlar kırdı.

The Last of Us Part 1 istenildiği üzere PC için de yayınlandı ancak büyük tepki ile karşılandı. Satın alan oyuncular, oyunda önemli optimizasyon sorunları olduğunu iddia ediyor ve hatta bazı kişiler oyunun, sistemin ihtiyaç duyduğundan kat kat daha güçlü bir bilgisayara sahip olduğunu ancak 60 FPS’yi bile alamadığını iddia ediyor. Bu nedenle geliştirici firma eleştiri yağmuruna tutuldu. Naughty Dog’dan tüm optimizasyon sorunlarını gideren bir güncelleme bekleyin.

Xbox Game Pass abonelik ücretinde bir artış olacak mı? Microsoft duyurdu

Microsoft, CoD oyun serisinin geliştiricisi Activision Blizzard’ı satın almak istiyor. Uzun süredir bunun için mücadele eden İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), birçok nedenden dolayı zorlanıyor.

Bu sebeplerden biri Microsoft’un satın alma işleminden sonra Activision Blizzard oyunlarını Xbox Game Pass’e ekleyecek olmasıdır. Bu olağan oyunculardan güzel bir tane haberler Bir görüş olarak görülse de CMA birbiriyle aynı fikirde değil. Rekabet ve Piyasa Otoritesi, Microsoft’un hizmet kitaplığına Activision Blizzard oyunlarını ekledikten sonra hizmeti yükseltebileceğini iddia etti.

Geçtiğimiz haftalarda Microsoft’tan bu teze bir yanıt geldi. Açıklamada, Xbox Game Pass abonelik fiyatının artırılması önemli kullanıcı kayıplarına neden olabileceği için rastgele bir artış olmayacağına değinildi.

Microsoft sözcüsünün ilgili açıklaması şu şekilde;

“Microsoft’un geçmişte Game Pass’e içerik eklerken yaptığı tam olarak buydu. Game Pass kullanıcılarının fiyata duyarlı olduğu ve Game Pass fiyatındaki artışın CoD’ye değer vermeyen veya oynamayanlar da dahil olmak üzere tüm kullanıcıları etkileyeceği düşünüldüğünde, fiyatı yükseltmek mantıksız.”

Game Plus önce GeForce Now’ı kısıtladı, ardından geri adım attı

GeForce Now bulut oyun hizmetini Türkiye’ye getiren Game Plus, geçtiğimiz günlerde tepki çeken bir karar aldı. Şirket, ortak hesap kullanımının önüne geçmek için 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık Premium paketlerde aylık 200 saat oynama süresi getirdi.

Bu karar tüm aboneleri etkilediği için şirket eleştirildi. Bunun üzerine Game Plus geri adım atarak kararını geri aldı. Firma, artık yalnızca kötüye kullanım olduğu tespit edilen hesaplarla sınırlandırılacağını belirtti.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

bayramicajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu