Haber

Mersin’de ‘Hoş Geldin Bebek’ Projesi ile 5.850 Aileye Ulaşıldı

Akdeniz Belediyesi’nin ilk kez başlattığı ‘Hoş geldin bebek’ projesi ile Mersin’de 5 bin 850 aileye ulaşıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın talimatıyla 2020 yılı başında hayata geçirilen ve büyük ilgi gören ‘Hoş geldin bebek’ projesi ile ilçe genelinde ulaşılan aile sayısı her geçen gün artıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile 5.850 aileye ulaşılmıştır. Ayrıca birbirinden güzel nedime çantaları dağıtılan ailelerden depremzede ailelerinin de büyük fayda sağladığı kaydedildi.

“Ailelerin yükünü hafifletiyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’de bu güzel ve örnek projeyi başlatan ilk belediye olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, “Örnek projemiz sayesinde annelere ulaşarak hem bebeklerinin hem de bebeklerinin birçok ihtiyacını karşılayan çantayı onlara sunuyoruz. Aileler doğum yapma telaşında. Aile, anne ve bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm işleri bir arada bulmanın rahatlığını yaşıyor.” Bebekleri nedeniyle tatlı bir heyecan yaşayan ailelerin yükleri de bu şekilde hafifliyor. Akdeniz Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınlarımızın, çocuklarımızın ve ailelerimizin yoğun ve sevinçli günlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bebeğin ihtiyacı olan birçok iş var.

Projeden duydukları memnuniyeti dile getiren Akdenizli aileler, ‘Hoş geldin bebek’ projesini başlatan ve diğer yerel yönetimlere örnek olan Önder Gültak’a da teşekkür etti. Verilen çantada biberondan emzire, mamadan çocuk bezine ve çeşitli hijyen malzemelerine kadar bebeğin ve annenin ihtiyacı olan pek çok ürün bulunuyor. – MERSİN

haber-yalvac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu