Haber

Mersinli gençler turizm sektörünün kapılarını açıyor

MERSİN (İGFA) – Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen toplantıda; Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Engin Yıldırım, Mercek Mesleki Eğitim ve Öğretim Merkezi Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, Mersin Üniversitesi öğretim üyeleri ve 31 kadın 14 erkek olmak üzere 45 kursiyer katıldı. Toplantıda duygu ve niyetlerinin yanı sıra merak ettikleri soruları da paylaşan kursiyerler, projenin hayata geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

AMAÇ GENÇLERİN TURİZM SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM EDİLMESİ

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen proje, Mersin’de yaşayan, eğitim ve istihdamda olmayan 18-29 yaş arası gençlerin turizm alanında istihdam edilmesini hedefliyor.

Öğrencilerin turizm ve konaklama alanında istihdam edilmeleri amacıyla mesleki eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle de desteklendiği projede; Nitelikli kişiler ön büro (resepsiyonist), restoran ve housekeeping alanlarında görev yapmak üzere eğitilmektedir. 20 Kasım’da başlayacak ve 5 ay sürecek eğitim sonunda kursiyerlere Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı Mesleki Eğitim Sertifikası verilecek.

YILDIRIM: “TURİZM SEKTÖRÜNE İYİ İSTİHDAM SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Engin Yıldırım, ‘MERTUSEG’ projesinde turizm bölümünde gençlerin istihdam edilmesini hedeflediklerini ve projeyi Mersin Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüklerini belirtti. Turizm bölümünde görev almak isteyen gençlere kaliteli bir eğitim sağladıklarını belirten Yıldırım, “Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne ve Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu’na teşekkür ederiz. Hem atölye hem de laboratuvarların bulunduğu okulumuzu da ziyarete geldik. Burada öğrencilerimiz yerinde ve uygun atölyelerde uygulamalı dersler alarak eğitimlerini tamamlayacaklar. Housekeeping, ön büro ve servis personellerine yönelik eğitimlerimiz hızlı ve kaliteli bir şekilde devam etmektedir. “Büyükşehir Belediyesi olarak turizm departmanına yeterli istihdamın sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

PROF. DR. EGE: “BÜYÜKŞEHİR’İN PAYDAŞI OLMAKTAN GURUR VE MEMNUNUZ”

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, “Mersin Üniversitesi olarak bu projede Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşı olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize bu eğitimin akademisyenlerimiz tarafından verilmesinden de memnuniyet duyuyoruz. “Bu proje sonunda eğitim alan gençlerimizin kariyerlerinde iyi yerlere gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Teorik ve uygulamalı eğitimlerin tamamının MERCEK Mesleki Eğitim ve Öğretim Merkezi’nde yapılacağını kaydeden Ege, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birçok ortak proje yürüttüklerini, eğitim ve istihdama yönelik projelerde daha fazla yer alacaklarını belirtti.

İSTİHDAMI KOLAYLAŞTIRACAK PROJEDEN GENÇLER SON DERECE MEMNUN

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından ailesiyle birlikte Mersin’e gelen Beyza Şahintaş, gençlere istihdam sağlayan ‘MERTUSEG’ projesini çok faydalı bulduğunu belirterek, “Projede yer alan bölümler ve çalıştığım bölge Çalışmak istediğim yer ön büro. Bir otelde resepsiyonist olarak çalışmak istiyorum. Proje bize bir kapı açıyor. Çünkü bunu ancak deprem yaşayanlar bilir. O dönemde hiçbir yerde okuma ve çalışma fırsatım olmadı. “Bana bu fırsatı verdiği için Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kursiyerlerden Batuhan Atıcı, bir süredir iş aradığını ve bu süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle karşılaştığını belirterek, “Önce form doldurma süreci vardı ve beni görüşmeye davet ettiler. Daha sonra projede yer aldım” dedi. Gençlerin hem okurken hem de mezun olduktan sonra büyük sıkıntı içinde olduklarını belirten Atıcı, “3-4 ay iş arama sürecim oldu. Bu süreçte MERTUSEG tırıyla tanışmak benim için büyük bir fırsat oldu. Bunu değerlendirmek istedim. Gençlerin kesinlikle umudunu kaybetmemesi gerekiyor. “Kesinlikle umut artıyor” dedi.

Kursiyerlerden Hasret İmece, projede yer almaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Gerçekten gençlerin önünü açacak bir proje. Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Birçok sektörde çalıştım ve neden turizm olmasın diye düşündüm. “Proje sayesinde uzun bir yol kat edeceğimi düşünüyorum” dedi.

seydisehirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu