Haber

Muğla tarımına geçen yıl 238 milyon lira destek verildi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “2022 yılında Muğla tarımına 238 milyon liralık bakanlık desteği verildi.” dedim.

Saylak, 3 yıllık değerleme toplantısında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

“Türkiye’nin yüzyılı”nın “tarım yüzyılı” olacağını belirten Saylak, tarımın da milli savunma kadar değerli olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin tarım ekonomisinde dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olduğunu vurgulayan Saylak, “FAO ve OECD rakamlarına göre Türkiye iki yıl üst üste 4,5 milyar dolar ihracat fazlası veren bir ülke. Sayın Bakanımızın öncülüğünde birinci önceliğimiz tüketicilerin sağlıklı gıdaya daha ekonomik bir şekilde ulaşmasını sağlamak, Muğla’daki hedefimiz de bu.” dedi.

Saylak, Muğla’nın önemli bir turizm destinasyonu olmasının yanı sıra, mikro iklim özelliği ve iş yapma biçiminin çok zengin olduğu, nüfusunun yüzde 54’ünün kırsal kesimde yaşadığı bir tarım kenti olduğunu söyledi. .

Bunun 1 milyon dekarının zeytinlik, geri kalanının ise sebze, nadas ve süs bitkileri alanları olduğuna işaret eden Saylak, şöyle konuştu:

“Muğla tarıma 2022’de 238 milyon lira bakanlık desteği verildi. 2018’de bu rakam 103 milyon liraydı. 2022’de tarım ve su ürünleri ihracatında da önemli bir başarı elde ettik. 2018’de 556 milyon dolar olan tarım ve su ürünleri ihracatı 2022’de daha da artacak 885 milyon 178 dolara ulaştı.Bu rakamın 804 milyon doları sadece su ürünlerine ait.Muğla akuakültürde Türkiye lideri oldu.Geçen yıl alabalık üretiminde 2., yavru balık üretiminde 2. sıradaydık. 26 bin 500 ton Bu dönemde Türkiye’de su altında dalış ekibi kuran tek Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olduk.Çünkü önceliğimiz tarım,turizm ve çevre.Güzelliğe yakışır topyekun bir kalkınma çabası içerisindeyiz. Muğla’nın Sosyo-ekonomik refahını artırma çabası bu. Denizlerimizi temiz tutarsak sürdürülebilir su çalışmaları oluşur. gelecek nesiller. Bu bizim görevimiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu