Haber

Muğla’da kaybolan kişinin öldürüldüğü iddiasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

Muğla’da 13 yıl önce kaybolan Bayram Tosun’un öldürüldüğü savı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kuşkulu tutuklandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği gruplarınca İstanbul’da televizyon stüdyosunda gözaltına alınan V.T, (52) ve K.T. (48) ile Denizli’de yakalanan K.B’nin (35) emniyetteki işlemi tamamlandı.

Zanlılar, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye gönderildi.

Tosun’u tabancayla öldürdüğü ileri sürülen kuşkulu V.T, adliyeye götürülürken basın mensuplarının “Cinayeti neden işlediniz?” formundaki sorusuna, “Sizin sorularınıza verecek cevabım yok. Gereken yerlere cevap verdim. Eşimi ölene kadar seviyorum.” karşılığını verdi.

Şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Cinayeti işlediğini kabul etti

Kayıp Tosun’un iş arkadaşı V.T’nin tabirinde cinayeti işlediğini itiraf ettiği belirtildi.

V.T’nin ayrıca, eşi K.T. ile maktul Bayram Tosun arasındaki ilişkiyi öğrendiğini, Tosun’un kendisini öldürmesinden korktuğu için inşaata çağırıp tabancayla vurduğunu, daha sonra da bir toprağa eşi ve kayınbiraderiyle birlikte gömdüklerini söylediği kaydedildi.

Ceset arama çalışmaları sonlandırıldı

K.T’nin, Bayram Tosun’un kocası tarafından öldürüldüğünü ve cesedinin Muğla’nın Menteşe ilçesindeki araziye gömüldüğüne yönelik ifadesi üzerine, Kozağaç Mahallesi’ndeki Hazankuyu mevkisinde başlatılan ceset arama çalışmalarına son verildi.

Aramalarda rastgele bir şey bulunamadı.

2019’da bölgede kemik parçaları bulunmuş

Jandarmanın araştırması sonucu, bölgede 2019’da insan kemiği kesimlerinin bulunduğu, yapılan soruşturmadan sonuç alınamadığı ve kemik kesimlerinin kimsesizler mezarlığına gömüldüğü tespit edildi.

Kemik modülleri, DNA incelemesi için mezardan çıkartılarak İsimli Tıp Kurumuna gönderildi.

???????- Olay

Denizli’nin Çameli ilçesindeki evinden 2009’da ayrılarak Muğla’nın Menteşe ilçesine çalışmaya giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan Bayram Tosun’un yakınları kayıp müracaatında bulunmuş, ortadan geçen müddette sonuç alınamamıştı.

Bir televizyon programına katılan Bayram Tosun’un iş arkadaşı V.T’nin (52) eşi K.T. (48), Tosun’un kocası tarafından öldürüldüğünü, cesedinin Menteşe ilçesindeki araziye gömüldüğünü söylemişti.

Polis ekipleri, V.T. ile K.T’yi İstanbul’daki televizyon stüdyosunda gözaltına almıştı. K.T’nin sözü üzerine, erkek kardeşi K.B. de (35) Denizli’de yakalanmıştı.

K.T. ve K.B’nin tabirleri üzerine 26 Kasım’da Menteşe ilçesine bağlı Kozağaç Mahallesi’ndeki Hazankuyu mevkisinde iş makineleri ve dedektör köpek yardımıyla arama çalışması başlatılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu