Haber

Özgür Özel Karabağ’da halkla buluştu… Özel: “Cumhuriyet’in 2. yüzyılının ilk 25 yılına Cumhuriyet’e damga vurmak için yola çıktık”

HABER: YAĞMUR BERİL VAROL – KAMERA: KERİM UĞUR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de düzenlenen aday tanıtım töreninin ardından Karabağlar’da kamuoyuyla buluştu. Genel Başkan Özel, “Cumhuriyet’in birinci yüzyılının son 25 yılında CHP yoktu. Biz değişim sloganıyla, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk 25 yılına Cumhuriyetçilerin damgasını vurmak sloganıyla yola çıktık.” Atatürkçüler, sözde değil gerçek Atatürkçüler, devletini, milletini, milletini, Cumhuriyetini sevenler.” “Biz yola çıktık” dedi. Özellikle şu ana kadar 6 kadın belediye başkanının yer aldığı İzmir’de bu kez seçilebilecek 9 yerde kadın aday olduğuna dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday tanıtımının ardından bugün Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nda vatandaşlarla buluştu. Toplantıda Özel’e, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cemil Tugay, Karabağlar Belediye Başkanı Adayı Helil İnay Kınay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Söylepek ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Partililere seslenen Özel, “Büyüdüğüm, ekmeğiyle büyüdüğüm İzmir’in göbeğinde vatanını, milletini, bayrağını ve Atatürk’ü seven iyi, canım, güzel insanlar, hepinize hoş geldiniz. Sizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle Karabağlar’dayız. 2009 Karabağlar’dayız.” “Konuşmama 2014-2014 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yürüten merhum Kasım Sıtkı Kürüm’ü rahmet ve minnetle anarak başlamak istiyorum” dedi.

Özel, “Bugün sizlerden aldığı emaneti Karabağ’da tertemiz bir belediyecilik, titizlik, gayret ve ustalıkla taşıyarak bu günlere getiren sevgili Muhittin Selvitopu’ya kocaman bir alkış istiyorum” dedi. , sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün İzmirli adaylarımızı tanıttık, törende aranız vardı, televizyondan izleyenleriniz vardı. Bugün buraya koşarak geldiniz, şimdi Karabağlar’lı genç adayımız, çevre mühendisi, 43 yaşındaki Helil Kınay, size seslendi. Bugün tanıttığımız 30 adayın 9’u kadın aday. Şu ana kadar İzmir’de toplam 6 kadın belediye başkanımız oldu. Bugün sadece köşede değil tam 9’u seçilecek, bu kadar küçük değil. ilçeleri olmakla birlikte 600-700-800 bin nüfuslu İzmir’in en büyük ilçelerinde tüm adaylarımızın yaş ortalaması 45 ve 9’dur. Kadın adaydır. Mesleğinde başarılıdır. vurgunculuğa ve yağmacılığa karşı direnen, sizlerle birlikte mücadele eden, bundan sonra aranızda aktif ve koşacak olan genç adayımız Helil, her sabah farklı bir mahallede kahvaltı yapıp günü farklı bir takside noktalıyor. Her akşam uğrayın. “Kınay’ı size emanet etmeye geldik.”

“CUMHURİYETİN DEĞERİNİ BİLEN SEÇMENLER”

İzmir seçmeninin ne istediğini bildiklerini vurgulayan Özel, şöyle konuştu:

“Genel olarak adaylarımız son derece inançlı, azimli, eğitimli ve motivasyonu yüksek. Biz bu adaylarla bir şeyler amaçladık. İzmir’de yaptığımız tüm ölçümlerde, beklenti araştırmalarında ve tüm profil çalışmalarında İzmirli seçmen daha çok kadın istiyordu. adaylar bizden. Daha çok genç var.” Aday istedi. Kadın adaylarımızı ve genç adaylarımızı Cumhuriyetin kadınlar ve gençler için önemini bilen İzmir seçmenine emanet etmeye geldim. Bu konuda hiçbir saçmalık yok. Bir tarafta beyefendi 17’si erkek, biri kadın olmak üzere 18 bakanı atıyor. İşte Aile Bakanı. Tabii ki önemli. bakanlık ama aklının arkasında bir şey var. ‘Sen kadınsın, yerin evin ve ailendir’ diyor. Ekonomi bilmiyorsunuz, dış politikaya karışmayın, iç işleri erkek işidir, kültür sanatla bile biz ilgileniyoruz, siz sadece çocuklara bakıyorsunuz. Aile meselelerini anlıyorsun.’ ‘Ben bu anlayışa karşı Cumhuriyeti korumaya ve bu büyük kadın devrimini Cumhuriyetin kalesi, Cumhuriyetin sancak gemisi İzmir’den başlatmaya geldim. Bir yandan başka tartışmalar da var. ‘Kızlar ve erkekler farklı ders çalışmalı’ diye bir anlayış var. İttifak kurdukları parti, kadınların güçlenmesinden bahsediyor. Kadınların oy kullanmasına bile karşı çıkan bir zihniyet var. Cumhuriyetin kurucusu olan o Cumhuriyet, kadınlara seçme ve seçilme hakkını dünyanın en gelişmiş ülkelerinden yıllar önce vermiştir. Cumhuriyet kadınların seçme, seçilme, eşit yurttaş olmalarının önünü açmıştır. Artık bu saldırılara karşı çıkıyor. “İzmir’den meydan okumanın zamanı geldi. Bu yüzden siyasette kadın devrimini size emanet etmeye geldim.” dedi.

Özel, ‘mesleğinde başarılı’, ‘önemli görevler yapmış’ ve ‘yönetici vasıfları yüksek’ olarak tanımladığı Helil Kınay’ı, ‘şehrin sorunlarını gören, çözüm sunan bir adayımız var’ diyerek tanıttı. Özel sözlerine şöyle devam etti:

BU BÜYÜK YÜRÜŞÜ HER ZAMAN BİRLİKTE BAŞLIYORUZ”

“Bugüne kadar söyledi, bundan sonra bunları yapacak, sizlerden aldığı destekle Karabağların yüzünü güldürecek Helil Kınay. Gençler Helil Başkan heyecanı yaşıyor. Karabağlar da bu heyecanı paylaşıyor mu? Başkanı alkışlayayım.” Karabağlar ve İzmir duysun. Birlikte bu büyük yürüyüşe başlıyoruz. Adaylarımız bugün açıklandı. Çok güzeller, iyi eğitimliler, hepsi yabancı dil konuşuyor, kendi alanlarında bir bazen de 3 yüksek lisans derecesine sahipler ve Onlar bu işin uzmanı. Bunlar İzmir’e de iyi gelecek. 15-20 yıl sonra hep Türkiye’nin en değerli yerlerinde olacaklar. Biz de onların takımlarını, siz yol arkadaşlarını hep bir arada göreceğiz. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün ilk 25 yılına damga vurdu. Yoksulluğu ve açlığı bitirdik. Sonra salgın hastalıkları yendik. İmparatorluğun kalıntılarından bir Cumhuriyet kurduk. İğnesiz bir ülkede uçak fabrikası ve motor fabrikası kurduk. üretmeyi ve üretmeyi mümkün kıldı. Şimdi bir üzüntüyü hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilk yüzyılının son 25 yılında CHP yoktu. Değişim sloganıyla yola çıktık ve Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk 25 yılına Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, sözde değil gerçek Atatürkçülerin, devletini, milletini sevenlerin, Halk ve Cumhuriyet. Bu yürüyüşte misin? Bu partiyi iktidar yapmak için o yürüyüşe, o yola çıktığımızda, bu partinin önceki yöneticilerine vefa borcumuz var. Bir partinin önceki liderine sadakat nasıl gösterilir? Bildiğim bir şey var. Partisini iktidara getirerek gösteriliyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hem sevgili Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de rahmetli başkanlarımız Deniz Baykal’a, Bülent Ecevit’e, İsmet Paşa’ya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e partilerini iktidar, ilkelerini iktidar kılarak vefamızı göstereceğiz. “İzmir’den başlayarak bu yürüyüşte bizimle birlikte kararlılıkla yürümeye hazır mısınız?”

“BU PARTİNİN YÜRÜYÜŞÜ CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜDÜR”

Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de teşekkür eden CHP Lideri Özel, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Ben bu yola çıktığımda, bu yolda ilk adımlarıma eşlik eden biri vardı. Kim o kişi? Kararlı, inançlı, sert, ‘Kaybedersem’ endişesiyle doğruyu bildiğinden sapmayan. Rütbem ve mevkim ne olursa olsun arkasında duran, çok heyecanlı ama kararlı ve sonuncu olan.” Son derece duyarlı bir politikacıdır. Çok iyi tanıdığınız yol arkadaşım, bunca iftiraya rağmen ona çamur yapışmıyor, sütünde leke var ama o yapmıyor. Liderimiz Cemil Tugay’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aday yaptık. Geçtiğimiz dönemde görevde olan ve halen görevde olan değerli Tunç Soyer’imiz. Kendisiyle daha önce tanışmıştık. ve sonra konuştum. Kendisinin İzmir’in bir değeri, partinin bir değeri olduğunu, bu partiye ve sosyal demokrasiye katkıları olduğunu, bu konuda fikirlerimizin olduğunu kendi aramızda konuştuk. Tunç Önder’e tüm emeklerinden dolayı teşekkür etmenizi rica ediyorum. Bu partinin yürüyüşü Cumhuriyet yürüyüşüdür, demokrasi yürüyüşüdür, kalkınma yürüyüşüdür. Bu ülkede bu kadar büyük yoksulluğun, bu kadar büyük sorunların olduğu bir süreçte biz CHP olarak her zaman iktidarda olmak, bu şehirde iktidarda kalmak ve bu şehirdeki gücümüzü ülkedeki iktidara taşımak zorundayız. Bu güç yürüyüşünü birlikte yürütmeye hazır mısınız? Adayımız Helin dostumuz, Helil Liderimiz Helil Kınay ve büyükşehir adayımız Cemil Tugay’ı sizlere emanet ediyorum. Güçlü alkışlarınızla her iki elini de havaya kaldırıyor, Karabağ’a ve İzmir’e hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

haymana-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu