Haber

RSF: İsrail, Reuters kameramanının ölümünde kasıtlı bir saldırı gerçekleştirdi

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Reuters kameramanı Issam Abdullah’ın Lübnan-İsrail sınırında hayatını kaybettiği olayın balistik analizinin, İsrail’den kasıtlı bir saldırı yapıldığını ortaya çıkardığını duyurdu.

RSF, 13 Ekim’de Lübnan-İsrail sınırında gazetecilere yönelik saldırıda hayatını kaybeden Reuters kameramanı Abdullah’ın ölümüne ilişkin soruşturmasının ilk bulgularını internet sitesinde paylaştı.

RSF’den yapılan açıklamada, baskın günü saat 18.00 sıralarında aralarında Abdullah’ın da bulunduğu 7 gazetecinin bulunduğu bölgede yaklaşık 30 saniye arayla 2 saldırının gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, ilk saldırıda Abdullah’ın öldüğü, bir muhabirin de yaralandığı, ikinci saldırıda ise El Cezire’ye ait bir aracın infilak ettiği ve çok sayıda gazetecinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, RSF’nin yaptığı balistik analizde, söz konusu atışların, gazeteci grubu ve araçlarının hedef alındığı bölgenin doğusundan, İsrail tarafından yapıldığının ortaya çıktığı belirtilerek, şöyle devam edildi: “Gerçek şu ki; Bu kadar kısa sürede (30 saniyenin biraz üzerinde) aynı yönden aynı noktaya iki saldırının olması kasıtlı hedeflemeyi açıkça göstermektedir.” gösteriyor.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, olay günü saldırının gerçekleştiği noktada bulunan gazetecilerin üzerinde “basın” yazan kurşun geçirmez yelekler olduğu ve kasklarını taktıkları kaydedildi.

Öte yandan açıklamada, söz konusu gazetecilerden Edmond Sassine’nin, saldırıdan birkaç saniye önce İsrail helikopterinin olay yerinde uçtuğunu söylediği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu