Haber

Rusya “çıkarlarımız” dedi ve Avrupa’yı tehdit etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın Avrupa’da Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması’nı imzaladığı belirtildi. CFE) Para çekme işleminin tamamlandığı belirtildi.

“ABD VE MÜTTEFİKLERİNİN DEFESTİF KONUMU”

Açıklamada, bu anlaşmaya bağlı diğer anlaşmaların da geçerliliğini yitirdiğine dikkat çekilerek, Rusya’nın şunları kaydettiği belirtildi: ABD ve müttefiklerinin yıkıcı konumuBu nedenle anlaşmanın 2007 yılında askıya alındığı vurgulandı.

“AVRUPA ASKERİ BİZİM ÇIKARLARIMIZI DİKKATE ALMADAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMAZ”

Açıklamada şunlara dikkat çekildi:

“Rusya’nın çıkarlarını dikkate almadan Avrupa’da askeri güvenliği sağlamaya yönelik girişimler iyi sonuçlara yol açmayacaktır. Yeni koşullara uygun olmayan eski anlaşmalara bağlı kalma girişimleri de başarısızlığa mahkumdur ve bölgedeki işbirliği sistemlerinin çökmesine yol açabilir.” Silah kontrolü alanı NATO üyesi ve ittifakın etkisi altında “Yetkililer müzakere yapma kapasitelerinin olmadığını gösterdiler. Bu düzeyde silahların kontrolü alanında onlarla herhangi bir anlaşma yapılması mümkün değildir.”

Tarafların konvansiyonel kuvvetlerine kısıtlamalar getiren AKKA, 1990 yılında NATO ile Sovyetler Birliği’nin de aralarında bulunduğu Varşova Paktı ülkeleri arasında Paris’te imzalandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 29 Mayıs’ta AKKA’nın feshedilmesine ilişkin bir kararname imzaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu