Haber

Rusya, Kudüs’te Konsolosluk Şubesi Açacak

KUDÜS, 17 Haziran (Xinhua) — Rusya büyükelçiliği ve İsrail dışişleri bakanlığı Cuma günü Rusya’nın Kudüs ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak Kudüs’te bir konsolosluk şubesi açacağını duyurdu.

Rus büyükelçiliğine göre şube, Rus İmparatorluğu’nun 1885’te satın aldığı Batı Kudüs’teki bir arsa üzerine kurulacak. Bu atılım, iki tarafın sınırları ve alanı netleştirmesinin ardından “yıllar süren bir sürecin” ardından geldi. 18 Mayıs’ta imzalanan bir anlaşma ile Rus topraklarının.

Rus büyükelçiliği, hareketin “Rusya ile İsrail arasındaki çok yönlü dostane ilişkileri daha da güçlendirmenin çıkarlarına tamamen hizmet ettiğini ve ülkenin adil bir Orta Doğu çözümüne yönelik sarsılmaz rotasıyla uyumlu olduğunu” söyledi.

İsrail, kurulduğu 1948 yılından bu yana şehrin batısını kontrol altında tutuyor. 1967’de Ortadoğu savaşı kapsamında doğu kısmını da ele geçirdi ve Kudüs’ü bölünmez başkenti ilan etti.

Çoğu ülkenin büyükelçiliği İsrail’in Tel Aviv kentinde bulunduğundan, uluslararası toplumun çoğunluğu İsrail’in Doğu Kudüs üzerindeki egemenliğini tanımıyor.

2018’de ABD, Kudüs’te bir büyükelçilik açtı. Daha sonra ABD’yi birkaç ülke takip etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu