Haber

Savaşın katil İsrail’e maliyeti çok büyük oldu! 30 günde 200 milyar şekel!

İsrail’den son dakika haberleri: Filistin-İsrail savaşı 30. gününe girdi. İsrail’in 7 Ekim’de işgal tarihinin en büyük zarara uğrayan Mescid-i Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlattığı katliam saldırıları devam ederken, savaşın maliyeti işgalci İsrail’e pahalıya patladı.

SAVAŞIN İSRAİL’E MALİYETİ 51 MİLYAR DOLAR

İsrail gazetesi Yediot Ahronot’un Maliye Bakanlığı “Savaşın devlet hazinesine maliyeti”Konuyla ilgili beklentilerini anlatan haberler yayınladı.

Savaşın İsrail bütçesine maliyetinin 200 milyar şekele ulaşacağı tahmin edilirken, bu miktarın ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) yüzde 10’una tekabül ettiği kaydedildi.

İsrail’in savaş durumuna ilişkin beklentilerinin yer aldığı haber, “Olayların 8 aydan 1 yıla kadar sürmesi büyük ölçüde Gazze’de şiddetli çatışmaların devam etmesinden kaynaklanmaktadır.”Bunun tahmin edildiği bildirildi.

“Kuzey cephesi”Haberde, Lübnan sınırı olarak da bilinen Lübnan sınırında herhangi bir sıkışıklığın beklenmediği, 35 bin yedek askerin yakın zamanda göreve başlayacağı belirtildi. “Yemen ve İran’a yayılmayacak”ifadelerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu