Ekonomi

Skye Bioscience özel plasmanla 40 milyon dolar elde etti

SAN DIEGO – Endokannabinoid sistemi hedef alan terapötiklerin geliştirilmesiyle uğraşan bir biyoteknoloji firması olan Skye Bioscience, Inc. (OTCQB: SKYE), 40 milyon dolar brüt gelir elde etmesi beklenen bir özel plasman anlaşması yaptığını duyurdu.

Anlaşma, belirli nitelikli kurumsal alıcılara hisse başına 10,00$’dan 4 milyon adet adi hisse senedinin satışını içermekte olup, alışılagelmiş kapanış koşullarına bağlı olarak 13 Mart 2024 tarihinde kapanacaktır.

Kamu sermayesine yapılan bu özel yatırıma (PIPE) katılan yatırımcılar arasında Perceptive Advisors, Velan Capital, Schonfeld Strategic Advisors ve 5AM Ventures, Altium Capital ve Sphera Healthcare gibi mevcut Skye hissedarları yer alıyor. Piper Sandler & Co. lider yerleştirme aracısı olarak hizmet verirken, Oppenheimer & Co. da yerleştirme aracısı olarak hareket ediyor.

Skye’ın CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Punit Dhillon, Ocak ayındaki PIPE’den elde edilen finansmana ek olarak bu PIPE’den elde edilen sermayenin obezite ve glokom için Faz 2 klinik çalışmalarını destekleyeceğini ifade etti. Şirket, kendi mekanizma sınıfında benzersiz özelliklere sahip olduğuna inandıkları bir monoklonal antikor ve periferik CB1 inhibitörü olan nimacimab’ın stratejik gelişimine odaklanıyor. Dhillon ayrıca sağlık sektörüne odaklanan önemli kurumsal hissedarları da bünyelerine kattıklarını vurguladı.

Skye Bioscience, metabolik, enflamatuar ve fibrotik süreçler içeren hastalıklar üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınıyor ve sınıfında ilk olan terapötikler yaratmayı hedefliyor. Şirketin nimacimab’ı, olumlu bir güvenlik profili ile Faz 1 çalışmasını tamamladı. Obezitede Faz 2 klinik çalışması, hem monoterapi hem de bir GLP-1R agonisti ile kombinasyon tedavilerini içerecek şekilde 2024 ortalarında planlanmaktadır.

Skye ayrıca glokom ve oküler hipertansiyon hastalarında SBI-100 Oftalmik Emülsiyon Faz 2 çalışması için kayıtları tamamlamıştır ve ilk verilerin 2024’ün ikinci çeyreğinde elde edilmesi beklenmektedir.

Bu haber, Skye Bioscience’ın basın açıklamasına dayanmaktadır ve herhangi bir menkul kıymetin satılması veya satın alınması için bir teklif teşkil etmez.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu