Haber

Son Dakika Haberi… Gecenin en ağır bombardımanı yaşandı: Gazze’de korkunç ölü!

FLAŞ HABER: İşgalci İsrail güçleri Gazze’de amacı ne olursa olsun orantısız güç kullanmaya devam ediyor. İsrail uçakları, Gazze’deki Cebeliye, El Bureyc ve Nusayrat mülteci kampları ile Beyt Lahiya bölgesinde sivillerin yaşadığı çok sayıda konuta hava saldırısı düzenledi.

Filistin medyasının 7 Ekim’den bu yana “en ağır bombardıman” olarak nitelendirdiği İsrail hava saldırılarında son 24 saatte Gazze genelinde en az 400 Filistinli şehit oldu.

İşte İsrail-Filistin savaşında dakika dakika yaşanan gelişmeler:

  • 10.13– ABD Başkanı Biden, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere başkanlarıyla görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, sanal toplantıda görüştüğü Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere liderleriyle İsrail-Filistin çatışmasını ele aldı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Lider Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve İngiltere Başbakanı ile İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin sanal toplantı gerçekleştirdi. Rishi Sunak.

Toplantıda liderler, İsrail’in “teröre karşı kendini savunma hakkını” desteklediklerini yineledi ve sivillerin korunması için uluslararası insani hukuka uyulması çağrısında bulundu.

İki Amerikalı mahkumun serbest bırakılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren liderler, tüm mahkumların serbest bırakılmasını istediklerini kaydetti.

  • 10.13– İsrail güçleri bu sabah Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye ve Feluce bölgelerini ve orta kesimdeki Deir al-Balah şehrini bombaladı.
  • 09.59– İsrail güçleri Batı Şeria’da gece başlattığı gözaltı operasyonlarına sabah saatlerinde devam etti.
  • 09.38– İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde bir günde 320 noktayı vurarak 400 Filistinliyi şehit etti.



HASTANE ÇEVRELERİ SALDIRI ALTINDA

İsrail savaş uçakları Gazze’nin orta kesimlerindeki Şifa Hastanesi ve Kudüs Hastanesi çevresini de hedef aldı.

Filistin Kızılayı saldırılara ilişkin, “Gazze’deki Kudüs Hastanesi yakınlarında şiddetli bombalamalara tanık oluyoruz. Hastanede meydana gelebilecek her türlü bombalamadan uluslararası toplumu sorumlu tutuyor, hastanede 12 binden fazla yerinden edilmiş insan olduğu konusunda uyarıyoruz.”Bir açıklama yaptı.

“HASTANELERİ BOŞALTIN!”

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail, Gazze’deki birçok hastanenin boşaltılmasını talep etti. Hastaneler boşaltılmazsa grev yapacağını söyledi.”Söylendi.

Şifa Hastanesi’nin en çok yaralının bulunduğu tıp merkezi olduğu biliniyor.

ARAZİ İŞLETİMİNE HAZIRLIK

İsrail ordusu daha önce savaşın bir sonraki aşamasına (kara operasyonu) hazırlık olarak İsrail güçlerinin Gazze’de karşılaşabileceği tehditleri azaltmak amacıyla hava saldırılarını yoğunlaştırdığını açıklamıştı.

4 BİN 700 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

Gazze’ye yönelik saldırıların 16’ncı gününde İsrail savaş uçakları ve top atışları, şehrin çeşitli yerlerindeki yerleşim yerlerini eş zamanlı bombalayarak en az 25 katliam gerçekleştirdi.

Kentin birçok noktasına düzenlenen hava ve kara saldırıları sonucu bir günde 400’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

WAFA’ya göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 4 bin 700’e çıktı.

Ölenlerin yüzde 70’i çocuk, kadın ve yaşlılardan oluştu.

KAYNAK: HABER7

niziphaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu