Haber

TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son günlerde konuta ulaşmakta güçlük çeken dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan idarenin adı kullanılarak dolandırıcılık ve dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğunun belirlendiğini bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yönetimimiz tarafından satışa sunulan konutlar için başvuruların toplanması, sözleşme imzalanması, aşama, teslim, tapu vb. tüm süreçlerin, T. Halk Bankası ve TC Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilmekte olup, banka şubesi veya bireysel hesaplar aracılığıyla işlem yapılmamaktadır.

Ayrıca, rastgele bir kooperatif veya dernek aracılığıyla bir talep veya ön talep veya depozito vb. işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple telefonla veya şahsen sizinle iletişime geçerek ödeme talebinde bulunan ve çekilişlerde size öncelik vereceğini taahhüt eden kişi veya kişilere prestij kazandırmamalıdır. Ayrıca sizinle iletişime geçilerek para talebinde bulunulması halinde savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için idaremize ait internet sitesi (www.toki.gov.tr), davet merkezi (444 86 54), kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye prestij yapmamaları, iş ve işlem yapmamalıdırlar.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu