Haber

Toplumsal İstismar Davasında Erteleme Kararı

İsmailağa Cemaati Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki çocuğuyla 29 yaşındaki müridi Kadir İsteği ile evlenmesine ilişkin dava 5 Haziran 2023’e ertelendi. Kadir Wishli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG’yi 6 yaşında iken müridi Kadir İstekli ile imam nikahlı nikah masasına oturttuğu davanın yeni duruşması görüldü.

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya çıkarıldı. Duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu. Ayrıca sanıkların getirdiği tanıklar da mahkemede dinlendi.

Yaklaşık 2 saat süren duruşmanın ardından mahkeme savcısının izin alması ve yerine geçici savcının geçmesi nedeniyle duruşma 5 Haziran’a 09.30’a ertelendi. Ayrıca mahkeme tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Davanın tarihi

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı HKG’nin 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahlı nikah masasına oturmasına ilişkin iddianamede Kadir Willel, babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Yusuf Ziya Gümüşel’e 30 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verildi. Fatima Gümüşel 18 yaşından küçük değil. talep edilen.

HKG ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutuklanmasını talep etti. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama kararı vermişti. Daha sonra 2 zanlı gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir Wishli, 15 Aralık 2022’de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu