Haber

Tüm binalar ayakta, bir bina yerle bir edildi: ‘Oto galeri sütunu kesildi’

Can Bursalı – Kadir Gözü çok

URFA– Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler Urfa’yı da vurdu.

Depremde kentte 20 bina yıkıldı. Yıkılan binalardan biri de Haliliye semtindeki İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı Osman Ağan Apartmanı oldu. Yıkılan apartmanın çevresinde başka enkaz yok. Ancak Osman Ağan Apartmanı yıkılmıştır.

Gazete Duvar’ın haber verdiği AFAD görevlisi, apartmanın girişinde araba galerisi olduğunu ve bu galerinin yer açmak için kolonları kestiğini belirterek, çöken kolonun binanın çökmesine neden olduğundan bahsetti.

Yıkılan apartmanda AFAD görevlileri ve TSK’nın çalışmaları devam ederken, yıkılan apartmanda 16 kişinin enkazdan çıkarıldığı, 8 kişinin sağ olarak kurtarıldığı, 8 kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ekiplerin çalışmaları devam ederken, enkaz altında kalan kişilerin yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Enkazın başında bekleyenlerden biri de 6 ailesinden haber alınamayan Hacı Bulut. Annesi, babası, ağabeyi, teyzesi ve iki yeğeninin enkaz altında olduğunu belirten Bulut, “Mehmet Bulut abi, halam Zübeyde Bulut, yeğenlerim Şükrü ve İslim Bulut, babam Halil Bulut ve annem İslim Bulut enkaz altında değil. Enkazdan henüz çıkmadım. Depremden sonra çabuk geldim. “Depremden sonra gruplar hızla çalışmaya başladı. İslam aleminden dua bekliyoruz” dedi.

persembe-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu