Haber

Tunus’ta sinagoga silahlı saldırı: 3 ölü, 9 yaralı

Tunus İçişleri Bakanlığı, Cerbe Adasıgerçekleşti saldırıya uğradıilgili yazılı açıklamayapılmış.

Saldırganın güvenlik görevlisi olduğu belirtilen açıklamada, “Saldırganın hedefteki cephaneyi elde etmek amacıyla bir meslektaşını öldürmesinin ardından güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu çıkan çatışmada 2’si ziyaretçi ve 1 polis olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti. Garibe Sinagogu’na ulaşmak için hareket ediyordu.”terimler yer aldı.

Polisle çatışan saldırganın öldürüldüğü bilgisinin verildiği açıklamada, 5’i yaralı 9 kişinin çevredeki hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

Yahudilerin hac mevsimi nedeniyle binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Garibe SinagoguHac faaliyetleri devam etti.

Djerba Adası’ndaki Yahudiler

Yunan ve Roma gibi çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan yaklaşık 500 kilometrekare yüzölçümüne sahip Cerbe Adası’nda, Afrika’nın en eski sinagoguAyrıca 366 cami ve mescit bulunmaktadır.

Müslümanlar ve Yahudiler tarafından çeşitli isimlerle anılan ada, ‘Cami Adası’, ‘Sinagog Adası’, ‘El-Garibe Adası’ olarak da biliniyor. Çeşitli medeniyetlerin izlerini taşıyan adada, denizden gelen tehlikelere karşı Müslümanlar tarafından yer altına inşa edilmiş mescitler ve tarihi kuleler bulunuyor. 160 bin nüfuslu adanın çoğunluğunu Müslümanlar oluştururken, 1200 civarında Tunuslu Yahudi yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu