Haber

Türk Kızılayı Gazze’ye acil yardım malzemesi gönderdi

Türk Kızılayı Filistin Heyeti çalışanı Muhammed Askari, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde acil ihtiyaç duyulan malzemeler hakkında bilgiler paylaştı.

Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, Türk Kızılayı Filistin Delegasyonu çalışanı Muhammed Askari’nin, çatışmaların başlangıcından bu yana Gazze Şeridi’nde savaş mağduru sivillere yardım ulaştırma görevinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, her türlü riske karşı Gazze’de sıcak yemek ve gıda paketi dağıtımını sürdüren grupta Ordu’nun da yer aldığı belirtilirken, Ordu’nun bölgede ihtiyaç duyulan acil malzemelere ilişkin video bildirimi de paylaşıldı.

Ordu, görsel açıklamasında şunları söyledi:

“Gazze Şeridi ne yazık ki 17 gündür ağır bombardıman altında. Bombardıman sonucunda 18 bin kişi yaralandı ve ne yazık ki 5 bin 500 kişi hayatını kaybetti. Gazze Şeridi şu anda hijyene, gıdaya, içme suyuna ciddi bir ihtiyaç içinde. , tıbbi malzeme, ilaç ve akaryakıt Türk Kızılayı “Gazzelilere barınma merkezlerinde gıda, hijyen ve içme suyu yardımları yaptık, yardımlarımız devam ediyor. Uluslararası toplumun Gazzelilere acilen bu malzemeleri sağlamasını talep ediyoruz.”

Türk Kızılayı’ndan Gazze’ye tıbbi ekipman desteği

Öte yandan Türk Kızılayı, Gazze’deki hastanelerin ihtiyaç duyduğu ve bölgeden temin edilemeyen tıbbi malzeme olan kan torbaları ve aferez trombosit setlerini bölgeye göndermeye başladı.

Sağlık sisteminin çökmenin eşiğinde olduğu Gazze’ye ilk etapta 8 bin kan torbası ve 160 aferez trombosit seti sevk eden Türk Kızılayı, planlanan aferez cihazını da Sağlık Bakanlığı uçağıyla bölgeye ulaştıracak.

Kızılay, Gazze’ye ilk olarak Türkiye’den gönderilen uçaklarla acil tıbbi malzeme ve jeneratör gönderdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu