Haber

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sağkan, tutuklu milletvekili Can Atalay için özgürlük çağrısında bulundu

Yargıtay Cumhurbaşkanı başkanlığında düzenlenen 2023-2024 Yılı Açılış Töreninde önemli isimler konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç Sağkan, tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

“YEPYENİ BİR BAŞLANGICIN TAHSİSİNDE OLDUĞUMUZA İNANMAK İSTİYORUZ”

Sağkan, şu ifadeleri kullandı: “Yakın zamanda yepyeni bir seçim gerçekleştirdik, ülkedeki herkese hayırlı olmasını diliyorum. Artık geçmişte yaşanan kangrenli meslek sorunlarının olduğu yepyeni bir başlangıcın eşiğinde olduğumuza inanmak istiyoruz. hayatımızın dönemi.

“ATALAY’IN YERİ MİLLET MECLİSİDİR”

Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı olarak “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin en somut ifadesi olan Büyük Meclisimize seçilen avukat milletvekillerine gönderdiğim yazıda da belirttiğim gibi ancak yukarıda Tüm avukatların meslektaşı olarak Türkiye Barolar Birliği; Demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, hukuk devletinin işleyişine katkı sağlayacak yasama organımızın her adımında; hukuksuzluklara ve hak ihlallerine karşı yapılacak her türlü çalışmada dayanışma içinde olmuş; bundan sonra da olmaya devam edecek. Ancak avukat milletvekillerine gönderdiğim bu mektubun eksik olduğunu belirtmek isterim. Millet iradesiyle seçilen meslektaşımız ve Milletvekili Can Atalay’ın olması gereken yer parmaklıklar ardında değil, Anayasa Mahkemesi’nin emsal kararları doğrultusunda TBMM’dir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu