Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, “Türkiye Yüzyılı-Türk Dünyası” konferansında konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk devletlerinin ortak hedefler doğrultusunda yürüme iradesinden son derece memnun olduklarını belirterek, “Başkalarının ekseninde hareket etmek yerine, çizilen ve çizilen alanlarda hareket etmek, bize izin verilirse, kendi özgün eksenimizi kurarak dünyada siyasi, güçlü ve karar verici bir siyasi fikre sahip olacağız, ekonomik güç ortaya çıkacak.” söz konusu.

Kurtulmuş, Sheraton Otel’de düzenlenen “Türkiye-Türk Dünyası Yüzyılı: Siyasi ve Ekonomik İlişkilerde Yeni Bir Rol Model Türkiye-Azerbaycan Ortak Konferansı”nda yaptığı konuşmada, konferansa, Türkiye’nin kurucusu büyük devlet adamı Haydar Aliyev’in de katıldığını söyledi. büyük fikirleri ve idealleri olan modern Azerbaycan. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünde düzenlendiğini belirtti.

Azerbaycan’ın çok daha güçlü bir ülke olarak yoluna devam edeceğini belirten Kurtulmuş, “Haydar Aliyev sadece Azerbaycan’a değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve milletimize, hatta tüm Türk dünyasına öyle bir miras bıraktı ki” Türkiye ve Azerbaycan’ın ötesine geçiyor.’Tek millet, iki devlet.’ Son yıllarda bu mirasın benimsendiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

İki ülke arasındaki yakınlaşma talebinin eş zamanlı olarak gerçekleştiğine işaret eden Kurtulmuş, bunun son derece önemli, değerli ve başlı başına büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi. Numan Kurtulmuş, “Hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in öngörüsü sayesinde Türkiye ve Azerbaycan gerçek anlamda ‘tek millet iki devlet’ anlayışı çerçevesinde ortak bir iş birliğini hayata geçirdi.” ifadesini kullandı.

Karabağ’ın işgalden nasıl kurtulduğunu herkesin bildiğini belirten Kurtulmuş, “Çok şükür Karabağ bugün özgürleşti, umarım önümüzdeki dönemde de düzelir.” söz konusu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, önümüzdeki dönemde bölgede siyasi istikrarın sağlanması yönündeki iradenin de olağanüstü değerli olduğunu belirterek, “Umuyorum ki, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak çabalarıyla en önemli jeostratejik geçiş bölgesinde Dünyanın denge ve istikrarı ortaya çıkacak ve dünya barışına çok ciddi katkı sağlanacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

“Asya’nın doğusundan Avrupa’da söz sahibi olacak noktaya geldik”

Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurulmasının önemine değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Ülkelerimizin ortak hedefler doğrultusunda yürümesi konusunda ciddi bir iradenin olduğunu görüyoruz. Biz de bundan çok memnunuz. Bu koridorda söz sahibi olabileceğimiz, etki edebileceğimiz, karar alabileceğimiz bir noktaya geldik. Asya’nın doğusundan Avrupa’ya uzanan, başkalarının ekseninde, kendi özgün eksenimizi kurarak, bize çizilen ve bize izin verilen alanlarda hareket etmek, doğu ve batı eksenine mahkûm olmak yerine, kendi eksenimizde hareket eden bir siyasi Dünyada Allah’ın izniyle söz, kudret ve karar sahibi olacak fikri ve ekonomik güç merkezi ortaya çıkacaktır. Bunun ortaya çıkması ve güçlenmesi, çatışma alanı haline gelen bu dünyanın kurtuluşu için gereklidir. her tarafta.

“Türkiye Yüzyılı sadece siyasi bir retorik değil”

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada önemli bir stratejik fırsata sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Bu coğrafyada hayatta kalabilmenin tek yolu iki ayağımızı yere sağlam basmaktır. Elden yardım isteyerek, elin yarattığı kurallardan yararlanmaya çalışarak 21. yüzyılda ilerlemek mümkün değil. 21. yüzyılda kendi gücümüze güvenerek ilerlemek değil, dünya milletleriyle barış ve refah ortamı yaratarak ilerlemek mümkün. “Ütopik olmayan, akılcı hedefleri ön planda tutarak yolumuza devam edeceğiz.” bizim. Başka yolumuz yok, başka seçeneğimiz yok. Bu gücü ciddiyetle kullanabileceğiniz zaman, zaman ve fırsatlar önünüze çıkmıştır. Bu nedenle Türkiye’de olağanüstü değerli bir vizyon olarak ortaya konulan Türk Yüzyılı, yalnızca siyasi bir söylem olmamalı, sadece bir toplumun ortak görüşü değil, milletimizin ortak hedeflerinden biri olmalıdır. parti veya bazı partiler. “Türkiye Yüzyılı” kelimesi, güçlü ve kudretli bir Türkiye’nin yüzyılı anlamına gelmektedir.”

“Ufkumuzu gördüğünüz yakın çevreyle sınırlayamayız.”

Türkiye için her zaman yeni hedefler koyacağını belirten Kurtulmuş, “Türk Yüzyılının güçlü bir şekilde gerçekleşmesi hedefimizdir, hayalimizdir, idealimizdir.” söz konusu.

Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Yüzü’nün perspektifinin Türkiye’yi sadece 85 milyon vatandaştan oluşan bir ülke olarak görmek değil, bunun ötesinde bir güç ortaya koymak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Nedir bu güç? Milletin zenginliği dediğimiz gücümüzdür. Milletimizin varlığı, yakın çevremizden başlayarak dünyanın her yerindeki soydaşlarımızdan başlayarak Türkiye’nin dostu yüz milyonlarca insanı kapsamaktadır. Birincisi, Türk dünyası, ardından 2 milyara yaklaşan İslam dünyası, dünyanın her yerinde haksızlık ve adaletsizliklerle mücadele ediyor.Yeni ve adil bir dünya isteyen yüz milyonlarca mazlumun gözü Türkiye’ye dikildi.

85 milyon vatandaşımızın huzuru, refahı ve kalkınması en önemli ve öncelikli görevimizdir. Ama o zaman Türk dünyası, İslam dünyası ve tüm dünyanın mazlumları olarak ‘üç halka’ olarak tanımlayabileceğimiz bu halkaları güçlü, adaletli ve adaletli bir şekilde büyüterek, güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. . Bunun yolu da dostlarımızı çoğaltmak, düşmanlıklarımızı azaltmaktır. Bunun yolu da dostlarımızla ilişkilerimizi daha ileriye taşımak, çevremizdeki herkesle kardeşlik yasasını hayata geçirmektir. Bu toplantıda arkadaşlarımız bize bir şeyi daha öğrettiler. Sadece Türkiye Asrı demek yetmez, gelecek asır olarak Türk Dünyası Asrını da inşallah hayata geçireceğiz ve bunun için her zaman birlikte, tüm kalbimizle, ruhumuzla çalışacağız, çabalayacağız.”

haberakcakent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu