Haber

Twitter ile yapılan görüşme dezenformasyonla mücadelede daha hızlı sonuç verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter grubuyla yaptıkları görüşmeler sonucunda dezenformasyonla yürütülen çabada daha hızlı sonuç alındığını belirterek, “Yarseli Barajı’nın patlamasıyla ilgili asılsız tweet, patlamadan dakikalar sonra kaldırıldı. bildiri.” terimini kullandı.

Sayan, sosyal medya hesabından Twitter ile yaptığı görüşmeler sonucunda yürütülen çalışma hakkında bilgi verdi.

Twitter ekibiyle son dönemde yaptıkları görüşmeler sonucunda dezenformasyonla yürütülen çabada daha hızlı sonuç alındığını vurgulayan Sayan, “Yarseli Barajı’nın patlamasıyla ilgili asılsız tweet, bildirimden dakikalar sonra kaldırıldı.” değerlendirmesini yaptı.

Twitter grubuna işbirliğinden dolayı teşekkür eden Sayan, halkın doğru bilgiye ulaşması için çaba sarf ettiklerine işaret etti.

Sayan, kritik dönemde sosyal medyanın keyifli işlerin yanı sıra asılsız ve dezenformasyona yol açacak paylaşım amaçlı kullanıldığını belirtti.

“Böyle kritik anlarda hızlı hareket etmek çok önemli. Bu tür asılsız haberleri Twitter’dan da bildirebilir, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun http://ihbarweb.org.tr duyuru sayfasından da bildirebilirsiniz. Unutmayalım, varsa hassasız. dezenformasyon asla başarılı olamayacak.”

nazilli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu