Teknoloji

vivo X100 Pro İncelemesi

Bugün aklınızı başınızdan alacak bir telefonumuz var. vivo X100 Pro , bugünkü konuğumuz ve bu telefon amiral gemisi akıllı telefon pazarının yeni lideri olma iddiasını taşıyor. Ancak şöyle bir handikap var ki maalesef bu telefon ülkemizde satışa sunulmayacak. Hatırlarsanız geçen yılın başında incelemiştik X90 Pro+ ‘de de aynı durum söz konusuydu. Biz o telefonu kullanırken çok beğendik, sizi bilmeyiz ama büyülendik. İşte X90 Pro+ ve vivo X100 Pro’nun devamı.

vivo X90 Pro+ her açıdan beğendiğimiz bir model oldu. Tasarımdan ekrana, kameradan performansa kadar bir amiral gemisinin sahip olması gereken her şeye sahipti. vivo X100 Pro ise önceki modelin başarılı yönlerini alıp ona daha fazlasını ekleyen bir model. En kolay şekilde karşımızda 3000 nite kadar çıkabilen çok parlak bir ekran orada. İşlemci tarafında Snapdragon 8 Gen 3’ün en büyük rakibi MediaTek Dimensity 9300 gecerli. Kameralara baktığımızda Zeiss logosu bir kez daha çok kaliteli bir iş ortaya çıkardığını iddia ediyor. Birazdan bunların hepsine tek tek değinip doğruluğunu test edeceğiz. Ama önce vivo x100 gözümüze hitap ediyor mu bir bakalım. Sonuçta her ne kadar üst düzey ekipmanlara sahip olsa da tasarım çok önemli.

vivo X100 Pro Nasıl Tasarlandı?

vivo X100 Pro, tasarım açısından oldukça şık ve çekici bir görünüme sahip. önünde kavisli ekran yapısına sahip Gerçekten oldukça popüler görünüyor. Arkamıza döndüğümüzde bizi devasa bir kamera paneli karşılıyor. Buradaki kamera muhafazası, etrafındaki ve ortadaki paslanmaz çelik halkadır. Zeiss logolu Aslında güzel görünüyor. Ayrıca kamera tam ortada konumlandırıldığı için telefonu masaya koyduğunuzda sabit kalabiliyor, yani kenarlardan bastığınızda çoğu rakibi gibi hareket etmiyor.

Kamera modülünün altına dikkatlice baktığımızda “ Aşırı Hayal Gücü “” ibaresini görüyoruz ancak bu sefer metal şerit üzerinde değil, daha sade ve küçük boyutta tasarlanmış. Yani telefonun kameraları oldukça iddialı.

Burada dikkat çeken bir diğer detay ise arka yüzeyinin camdan yapılmış olmasıdır. Önceki model gibi vegan deri seçeneği Bir de var ama bizim aldığımız modelde hareli diyebileceğimiz pürüzsüz ve nispeten parlak bir yüzey tercih edilmiş. Elbette kendi aramızda zevk eksikliği ve fikir ayrılığı yaşadık; Ekipten Yiğit bu tasarımı beğenirken ben daha çok beğendim. X90 Pro+ Aslında bu telefonda da vegan deri malzemeyi aradım. Bu arada telefonun renk seçeneği Startrail Mavi ancak Asteroid Black adında daha mat bir yüzeye sahip ve sade görünen bir alternatifi daha var.

Telefonun etrafına baktığımızda tıpkı kamera halkasında olduğu gibi çerçevelerinde de paslanmaz çelik kullanıldığını görüyoruz. Anahtarların konumu alıştığımız gibi; güç ve ses düğmeleri sağda, USB-C bağlantı noktası ve SIM kart tepsisi altta yer almaktadır. Yokluğuna yavaş yavaş alışıyoruz. 3,5 mm kulaklık girişi Tahmin edebileceğiniz gibi X100 Pro’da mevcut değil. Öte yandan dayanıklılık konusunda telefon IP68 toz ve suya dayanıklılık Sertifikasıyla birlikte gelir. Yani bu telefonla havuzda bolca yüzebilir ve yıkanabilirsiniz.

Şikayet ettiğimiz tek şey tasarım parmak izi modülü Ayrıca ekranın alt kısmına oldukça yakın bir yere yerleştirildiğini de söyleyelim. Çünkü tek elle kullanıldığında telefona erişimi oldukça zorlaştırıyor. Ancak yüz tanımayı kurduysanız buna gerek kalmıyor.

vivo X100 Pro Ekran Özellikleri Nelerdir?

Evet, X100 Pro’nun ekranına bakalım. Söylediğimiz gibi bu ekran son derece parlak. X90 Pro+ ile aynı boyutta 6,78 inç LTPO AMOLED paneldevam ediyor ama buradaki en büyük fark tam parlaklık 3.000 nit’e kadar çıkabilir -ki bu çok önemli bir gelişme. Yani ekran çok parlak. Ekran görünürlüğü her koşulda mükemmel sonuçlar sağlar. Bu sayede ekranda bir şey izlerken büyük keyif alırsınız; Öte yandan parlak güneş ışığı altında ekranı görememe gibi endişeler de ortadan kalkıyor. Bu perde yaz aylarında sahilde çok rahat görüş sağlar.

Panel gözleri yormayacak şekilde tasarlanmış olup; 2160Hz PWM karartma ve 120Hz yenileme hızı Bir amiral gemisinden beklediğimiz tüm özelliklere sahip. Beklendiği gibi yenileme hızı içeriğe bağlı olarak dinamik olarak ayarlanabileceği gibi sabit bir hızda da kullanılabiliyor.

Deneyim açısından ekranın kavisli yapısı günlük kullanımda herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor. Ekrandaki renkler oldukça canlı ve doğruluk yüksektir. Ancak ayarlarda renk tonlarını değiştirebileceğiniz 3 seçenek yer alıyor. Ayrıca ekran çözünürlüğü 2800×1260 pikselden 2400×1080 piksele değiştirilebiliyor. “Akıllı Adaptasyon” özelliği sayesinde Kullanım senaryosuna bağlı olarak otomatik olarak da ayarlanabilir. Ayrıca YouTube ve Netflix’te renk canlılığını artıran yapay zeka destekli bir özellik Ayrıca mevcut. Tüm bunlara yüksek kontrast seviyesini ve 120 Hz’in sağladığı akıcılığı da eklediğimizde kullanım son derece keyifli hale geliyor. Şahsen biz hem oyun oynarken hem de video içeriklerini izlerken aldığımız zevkten oldukça memnun kaldık. Bu noktada bir paragraf açmak gerekiyor. Telefonun dahili hoparlörleri de bu keyife büyük katkı sağlıyor. Çünkü yüksek ses seviyesinde bile başarılı stereo ses sunuyor.

Kısacası X100 Pro’nun ekran boyutu değişmese de artan parlaklığı ve canlı renkleriyle kendisini bir adım öne çıkarmayı başarıyor. Baktığımızda vivo şu ana kadar her şeyin önüne geçmeyi başardı. Peki telefon performans açısından bize aynı şeyleri vaat edebilir mi? işlemci olarak kullanılır MediaTek Boyut 9300Performansı nasıl?

vivo X100 Pro Performansı Nasıl?

Şimdi telefonda MediaTek işlemci Başlangıçta kullanımıyla ilgili sorular olabilir. Çünkü şu ana kadar piyasaya sürülen MediaTek işlemcilere baktığımızda genellikle bazı sorunlar yaşanıyor. Qualcomm Geride kaldığını gördük. Ancak 2024 yılı bu durumun değişeceği yıl olabilir. Bunun nedeni vivo X100 Pro’nun içindeki Dimensity 9300 yonga setidir. Telefonda geçirdiğimiz uzun süreye dayanarak şunu söyleyebiliriz: boyut 9300Tam bir canavara dönüştü.

Günlük kullanımda uygulamalar anında açılıyor, oyunlar hızlı yükleniyor ve birden fazla görev kolaylıkla halledilebiliyor. Yaptığımız test sonuçlarına bakarsanız ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz. Hem tek çekirdekli hem de çok çekirdekli performansta gözle görülür bir farkla mevcut amiral gemisi telefonlarından daha iyi performans gösteriyor. Ayrıca oyun tarafında PUBG, Diablo Immortal ve Call of Duty: Mobile gibi ağır güç gerektiren oyunlarda yaptığımız testlerde de oldukça akıcı bir performans sergiledi. Üstelik işlemci erken ısınma eğiliminde değil. Elbette uzun oyun maratonlarında bir miktar ısınma oluyor ama rahatsız edici düzeyde değil. Yani telefonun taşınabilir bir oyun canavarı olduğunu söyleyebiliriz.

vivo X100 Pro’nun diğer donanım bileşenleri arasında 12 GB RAM ve 256 GB depolama gecerli. Tabii bu bizim gibi temel model için geçerli; 16 GB RAM ve 1 TB’a kadar depolama alanı sunar Çeşitler de mevcuttur. Belleği genişletmek için buraya dikkat edilmesi gerekiyor. MicroSD kart desteği yok . Ayrıca sanal RAM ile telefonun depolama birimi 12 GB’ı sanal RAM olarak da kullanabilirsiniz. Kullanmak mümkündür. Yani 12 GB + 12 GB kombinasyonuna taşıyabilirsiniz.

Vivo X100 Pro’yu farklı kılan bir diğer özellik ise pil kapasitesidir. Çoklu amiral gemileri 5000mAh kapasite Vivo X100 Pro sunarken 5400 mAh ile daha uzun bir kullanım ömrü vaat ediyor. Bu telefonla yoğun kullanımda rahatlıkla 1,5 gün dayandık. Daha standart kullanımda 2 günlük pil ömrü elde ettik. Bu bağlamda 5400 mAh’ın 2024 yılında standart haline geleceğini ve birçok kullanıcıya rahatlık sağlayacağını umuyoruz. Öte yandan telefonun şarj hızı da bir o kadar etkileyici. 100W kablolu güç ve 50W kablosuz güç ile şarj edilebiliyor; Yaklaşık 30 dakikada tam şarj, yalnızca 12 dakikada yüzde 50 şarjulaşabilir.

vivo X100 Pro Kamera Özellikleri Nelerdir?

Telefonun asıl parladığı yer kamera sistemi. Periskop lens dahil olmak üzere üçlü 50 MP lensle X100 Pro , gerçekten olağanüstü fotoğrafçılık becerilerine sahip. Ana kamera, kusursuz ayrıntılar ve netlik sunabilen 1 inç sensörlü 50 MP lens kullanıyor.

Ancak iş burada bitmiyor; X100 Pro ayrıca 100 mm odak uzaklığına sahip 50 MP çözünürlüklü periskop lens Gerçekten etkileyici yakınlaştırma performansı içerir ve sunar. İster uzak manzaraları çekiyor olun ister bir nesneye yaklaşıyor olun, periskop merceğin performansı gerçekten takdire şayandır. Telefondaki son kamera ise oldukça güzel geniş açılı çekimler yapabilen 50 MP ultra geniş açılı kamera.

Elbette tüm bunların arkasında herkesin çok iyi tanıdığı bir kişi var. zeissBir markası var. Zeiss APO Premium Telefoto lens Periskop lens sayesinde hem uzak hem de yakın mesafelerde hassas odaklama sağlanabiliyor. 1 inçlik ana kamera sensörünün dinamik aralığı oldukça yeterli ve renkler aydınlık ortamlarda oldukça canlı görünüyor. Karanlık ortamlarda düşük gürültü seviyelerinde yüksek kaliteli görüntüler elde edilebilir.

Evet, X100 Pro, arka kameralarıyla gerçekten karşı konulamaz. Ancak bunun yanında telefonun kamera tarafında Zayıf olduğu bir nokta varsa o da ön kameradır. Söyleyebiliriz. Evet, çok fazla kontrastın olmadığı, iyi aydınlatılmış bir ortamdaysanız çok detaylı selfieler çekebilirsiniz. Cilt tonları gerçekçi ve dinamik aralık yeterli. Ancak daha koyu ve karanlık alanlarda görüntü kalitesi bir miktar düşüyor. Kötü diyemeyiz ama ışığın iyi olduğu bir alanda çektiğiniz fotoğraflar kadar tatmin edici olmayacağını açıkça söyleyebiliriz. Durum böyle olunca 3 kameralı ekibimin diğer tarafı biraz sırıtıyor.

X100 Pro, fotoğrafçılık yeteneklerinin yanı sıra görüntüleme tarafında da öne çıkıyor. 8K, 4K ve 1080p kayıtTakviyeye ek olarak OIS (Optik Görüntü Sabitleme) ve gyro-EIS (Elektronik Görüntü Sabitleme) Bu sayede akıcı ve stabil görüntüler yakalanabilmektedir. Hatta 4K çözünürlükte hiper stabilizasyona sahip sinematik modla profesyonel düzeyde kayıt bile yapılabiliyor.

Çözüm

Sonuç olarak vivo X100 Pro , kamera yetenekleriyle akıllı telefon pazarında oyunun kurallarını değiştiren bir model olmaya aday. Şık tasarımı, güçlü performansı ve uzun ömürlü bataryasıyla amiral gemisi akıllı telefon pazarında oldukça güçlü bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Taşınabilir fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız veya üst düzey performans arıyorsanız, vivo X100 Pro şu anda satın alabileceğiniz en iyi akıllı telefonlardan biridir. Tek sorun, başta da belirttiğimiz gibi, Türkiye’de satışa çıkmayacak olmak. Elbette yurt dışında tanıdığınız biri varsa ya da sürekli seyahat ediyorsanız ona hızlı bir şekilde ulaşmanız mümkün. Ancak artan IMEI kayıt fiyatı ne yazık ki can sıkıcıdır. Umuyoruz ki gelecekte tüm vivo modellerini ülkemizde de görmeye başlayacağız.

haberseben.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Arnavutköy escort Bayan numaraları
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler