Haber

Yunanistan’da öldürülen 6 gencin son fotoğrafı ortaya çıktı

Yunanistan’ın Loutsa bölgesinde dün akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu 6 Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Yunan polisi, saldırının organize suç grupları arasındaki bir anlaşmazlıkla bağlantılı olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Dünya basınının yakından takip ettiği olayda yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre öldürülen 6 kişiden 5’inin geçersiz Fransız pasaportu olduğu ve saldırıdan 10 dakika önce telefonlarına “bulunduğunuz yerden kaçın” şeklinde bildirim gönderildiği belirtildi.

Yunan polisinin yaptığı çalışmada olay anına ait kamera görüntüsünün bulunmadığı ancak silah seslerine rastlandığı belirtildi. Olay yerinde 25’e yakın boş kovan da bulundu.

BARIŞ BOYUN’UN ERKEKLERİ

Ölenlerden 3’ünün, kırmızı bültenle aranan İtalya’daki suç örgütünün elebaşı Barış Boyun’un adamları olduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre, zanlıların sabıka kaydında Boyun liderliğindeki suç örgütüne üye oldukları yer alıyor ve bu suçla ilgili aranma kararları bulunuyor.

Öldürülen 5 kişinin kimliklerinin de Türk güvenlik birimleri tarafından belirlendiği öğrenildi. Buna göre bu isimler Abdurrahman T. (22), Burak T. (23), Ozan Kağan T. (24), Dorukhan Ersu B. (31) ve Ömer K. (24) oldu. Bu kişilerin 91’inin kabahat, 33’ünün ise aranan sicili olduğu öğrenildi. Sabıka kayıtlarında cinayet, yaralama, silah kanununu ihlal, hırsızlık gibi suçların yer aldığı belirtildi.

ŞÜPHELİNİN ÇANTASINDA BOŞ KUTU YAKALANDI

Yunan polisinin olaya ilişkin yürüttüğü soruşturmada öldürülen kişilerin cep telefonlarının da incelendiği öğrenildi. İddiaya göre telefonlara gelen bildirimlerden birinde “Konumunuz ortaya çıktı. Çabuk kaçın” ibaresi yer alıyor.

Bu açıklamadan 10 dakika sonra infazın gerçekleştiği iddia edildi. Olayla ilgili olarak Atina Havalimanı’nda bir kişi yakalandı. Yakalanan şüphelinin Süleyman D. (32) olduğu belirtildi. “Sahte Portekiz pasaportu” taşıyan şüphelinin çantasında “boş fişek” bulunduğu öğrenildi.

Çeteler arasındaki çatışma sosyal medyada da yer alırken, karşıt grupların birbirini tehdit ettiği görüntüler de görüldü. Ayrıca öldürülen Oğuz Kaan T’nin saldırı öncesinde paylaştığı fotoğrafta 5 kişinin öldüğü görülüyor.

Fotoğrafın çekildiği yerin Yunanistan’da kiralık bir evin bahçesi olduğu belirtildi. Fotoğraftaki kişinin adı netleştirilemedi. (HABER MERKEZİ)

zara-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu