Haber

A Milli Kadın Futbol Takımı Lüksemburg ile Çorum’da karşılaşacak

UEFA Kadınlar Uluslar Ligi’nde mücadele eden A Milli Kadın Futbol Takımı, yarın Çorum’da Lüksemburg ile karşılaşacak. Çorum Valisi Doç. Prof. Dr., milli maç öncesi Şehir Stadı’na gelerek incelemelerde bulundu. Dr. Zülkif Dağlı, TFF ve Altyapı ve Sporİl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Dağlı, UEFA Kadınlar Uluslar Ligi’nde mücadele eden A Milli Kadın Futbol Takımı’nın yarın Çorum’da Lüksemburg ile oynayacağı maç öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklayarak, “28 Ekim itibarıyla milli takımımız, Dün akşam konuk ekibimiz Lüksemburg, Çorum’a gelerek kamp kurdu.” Girdiler. Şehir stadyumumuzda tüm hazırlıklar tamamlandı. Artık heyecanla maç günü ve saatini bekliyoruz” dedi.

Çorum’da ilk kez milli maç oynanması nedeniyle maçın kent açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Dağlı, “Çorum’da ilk defa milli maç yapılıyor. Vatandaşlarımızın sahaya gelmesini istiyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, sivil toplum kuruluşlarımız ve belediyemiz aracılığıyla maça gelebilirler.” Gerekli çalışmalar yapılıyor. Vatandaşlarımızın stada gelip bilet alabilmeleri için gerekli yardımlar yapılıyor. Maça gelecek vatandaşlarımız Saat Kulesi’nden stada ücretsiz olarak gelebilmektedir. Maç ücretsizdir ancak kimlik kartlarıyla Passolig üzerinden giriş yapmaları gerekmektedir. Bu hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu an itibariyle 7 bin bilet satıldı. Yarın bu sayı 10 bini aşacak. Amacımız stadımızı doldurarak milli takımımıza destek olmak ve takımlarımıza güzel bir ev sahipliği yapmaktır. TFF özveriyle çalışıyor. Maçı Çorum’a kazandırdığı için TFF’ye teşekkür ediyoruz. İl Emniyet Müdürlüğümüz “Her türlü tedbiri aldı” dedi.

Türkiye-Lüksemburg maçına hazır olduklarını belirten Vali Dağlı, “Rakip takımımızı ve milli takımımızı burada en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içerisindeyiz. Çünkü ilk milli maç son derece önemli. Çağrıda bulunuyorum.” Çorumlu hemşerilerimize, Cumhuriyetimizin Çorum’da yapılacak ilk milli maçı olması nedeniyle, “Bu anlamlı günde ve 100’üncü yıl dönümünde tüm Çorumlu hemşehrilerimizi maça davet ediyoruz. Milli takımımıza destek versinler. Ev sahipliğimizi Çorum’a yakışacak şekilde gösterelim” dedi.

Soruşturmalarda Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemi Çağlar, TFF Bağlantı Sorumlusu Rasim Artagan ve A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Müdürü Eren Şenyaprak da hazır bulundu. – ÇORUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu