Haber

AK Parti’den Özdağ’ın ikinci tur kararına ilişkin ilk açıklama: Kılıçdaroğlu, adaylığının ne kadar asılsız olduğunu açıkladı

2’nci tipte hangi adaya takviye güç verileceği merak konusu olan canlı yayında Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu ortak açıklama yaptı. Özdağ, “Kemal Bey ile görüştük, mülteciler dönsün dedi. Kendisiyle mutabakata vardık. Zafer Partisi olarak ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Oturduk konuştuk. Güzel sonuçlar alındı” dedi.

AK PARTİ’DEN İLK AÇIKLAMA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklamasının ardından AK Parti Sözcüsü Çelik’ten açıklama geldi.

Ömer Çelik’in TRT Haber’de yaptığı konuşmanın öne çıkanları şöyle:

“Kılıçdaroğlu’nun ne kadar tutarsız bir siyasi hamle olduğunu gösteriyor. Bir uçtan diğer uca savruluyor. Kılıçdaroğlu aslında adaylıktan çekildi. Aday siyasi olarak tutarlı ilkelere sahip olmalı. Kılıçdaroğlu başka bir çizgiye atılabilir. Kılıçdaroğlu konkordato ilan etti. Sahte bir milliyetçilik, muhafazakarlık üretmeye çalışıyor.Kılıçdaroğlu, adaylığının ne kadar asılsız olduğunu açıkladı.

“PERSONELİN GÖRÜŞLERİYLE ANLAŞILAN ŞEYLER”

Deklarasyon yaptılar, şimdi ittifaka imza atıyorlar. Masadakilerin fikirleriyle çelişen şeyler. Kılıçdaroğlu gelirse milli güvenlik sorunu doğacak dedi. Şimdi de çıkıp Kılıçdaroğlu’nu destekledi. HDP’yle mi yoksa Zafer Partisi’yle mi böbürlendiğinin açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Avrupa’daki aşırı sağla neredeyse aynı seviyede açıklamalar yapıyor. Kimse bu kadar sürüklenmeyi beklemiyordu.

“YALAN POLİTİKASINA BİR BAKIŞ”

HDP ve CHP önergeye karşı çıktı. 14 Mayıs’tan sonra sınır namustur diyen afiş asıyorsun, şimdi düşündün mü? Övünme politikasına atılmış bir bakış. Bu demek oluyor ki herkes koltuk hesabı üzerinden Türkiye’nin hak ve menfaatlerini öne çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu