İş

KAYSO, üyelerini yeşil dönüşüme hazırlayacak

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, küresel ekonomik zorluklar nedeniyle yaşanan daralmanın halen devam ettiğini ve yaşadığımız deprem felaketinin ekonomik baskıyı daha da artırdığını belirterek, tüm üsler bu bölgeye el ele verilmelidir.

Son olarak 28 Mayıs seçimlerinin ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, tüm birimlerin sonuçlara ve millet iradesine saygı göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, meclis toplantısına katılımından dolayı Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın’a teşekkür etti. Büyüksimitci, Mehmet Yalçın ve yönetiminin sanayiciye hizmet odaklı bir anlayışla canla başla çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Milletvekili seçimlerinin sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dileyen Önder Büyüksimitci, “Bu seçimlerde Türkiye, güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimizin iradesiyle meclise seçilen Kayseri Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm milletvekillerimize başarılar ve hayırlı hizmetler diliyorum. Özellikle Kayseri Milletvekillerimizin istişare içerisinde birlikte hareket etmesini ve şehrimizin sorunlarını daha kolay çözmesini değerli bulduğumuzu belirtmek isterim. İkinci tür Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin demokrasiye yakışır bir huzur ve sükunet içinde tamamlanacağına ve milli iradenin ortaya çıkacağına inanıyorum.”

Kuruluş çalışmaları devam eden 4’üncü OSB’nin Tarım Bakanlığı’ndan bekledikleri onayı aldıklarını anlatan Büyüksimitci, “Bu onayla birlikte bir virajı daha geride bıraktık. Yeni kuracağımız OSB ile ilgili sanayicilerimizden 1.400’ün üzerinde talep aldık. Bu da sanayicilerimizin yani sizlerin yatırım iştahının ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesidir. Burada önceliği katma değeri yüksek, orta ve ileri teknolojiye yatırım yapmak isteyen sanayicilerimize vermek istiyoruz. Burada Hulusi Akar Bakan’a ve Bakan Mehmet Özhaseki’ye emek ve emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ben bir kez daha Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’a ve farklı bir şekilde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Sanayicilerden gelen talep üzerine Geri Dönüşüm İhtisas OSB kurulması için ön talep topladıklarını hatırlatan Lider Büyüksimitci; Burada da bugüne kadar 70 civarında sanayicimizden talep aldık. Sıfır atık politikası çerçevesinde geri dönüşüm sektörünün her geçen gün daha da önem kazandığı günümüzde tekstil, kağıt, plastik, metal, cam vb. sektörler yer alacak. Yeterli talep olması halinde hızlı bir şekilde kuruluş çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ‘El Ver Ev Yapalım’ sloganıyla başlatılan ‘İş Dünyası Konut Seferberliği’ne de değinerek, “ Kampanya, iş dünyamızın katkılarını daha net görebilmek ve sinerji yaratabilmek adına Kayseri ilimizde TOBB ile ilişkilendirilmiştir. Odalarımız ve Borsamız adına; Halk Bankası, Vakıf Bankası, Ziraat Bankası ve İş Bankası’nda “Kayseri İş Dünyası Oda/Borsa Kalıcı Konut Seferberliği Ortak Hesap Numaraları” adı altında bağış ve zekat hesapları açtık. Ayrıca bağış yapmak isteyen üyelerimiz için kredi kartı ile bağış yapma imkanı sağlanmıştır. İş Bankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankası kartlarına 6 taksit, Ziraat Bankası kartvizitlerine 18 taksit, diğer banka kartlarına tek çekim imkanı.

Harekatın 1 Temmuz 2023’e kadar devam edeceğini anlatan Büyüksimitci, harekata tek tuğla da olsa takviye yapılması çağrısında bulunarak, depremde olduğu gibi bu seferberlikte de birlikte hareket edeceklerini, depremzedelerimiz yeni yuvalarına kavuştu.

Kayseri Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren KAYSO Akademi’nin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Büyüksimitci, “Bu kapsamda şirketlerimizin üst düzey yöneticilerine yönelik yeni bir “Yönetici Geliştirme Programı” başlattık. prof. Dr. Emre Alkin ve Ahmet Şerif İzgören gibi kıymetli hocalarımızın vereceği 10 ayrı eğitimden oluşan bir program olacaktır. Burada üst düzey yöneticilerimiz ve yönetici adaylarımız dünya ekonomisi, liderlik, girişimcilik ve geleceğin yönetimi konularında eğitimler alacak. Eğitimlerimiz haziran başında başlayacaktır. 25 Mayıs 2023 tarihine kadar kayıtlarımız devam edecektir. Kontenjanımız dolmak üzere, vakit ayırıp katılmanızın çok faydalı olacağını düşünüyorum.”

Büyüksmitci, sanayicileri yeşil dönüşüm sürecine hazırlamak amacıyla ORAN 2022 teknik temel programı kapsamında “Sanayide Yeşil Dönüşüme Destek” eğitimlerine başlayacaklarını ve bu eğitim projesi ile 3 günlük sertifikalı eğitim vereceklerini açıkladı. Şirket çalışanları için “ISO 14064 Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması ve Raporlanması”. .

Son olarak Önder Büyüksimitci, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize yakışır şekilde demokratik bir ortamda, barış ve kardeşlik içinde geçmesini temenni ederek konuşmasını tamamladı.

Ardından kürsüye gelen Mali Müşavirimiz İzzet Balta, süresi 31 Mayıs 2023 tarihinde dolacak olan “7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” konulu sunum yaparak meclis üyelerine bilgi verdi. . Son olarak kürsüye gelen Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, meclis toplantısına davetinden dolayı KAYSO Lideri Mehmet Büyüksimitci’ye teşekkür etti.

Kayseri OSB ve Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında meclise bilgi veren Yalçın, “2022 Haziran ayında yapılan seçimle göreve geldik. Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla birlikte işimizi bırakıp göreve başladık. tüm kalbimizle. Ciddi bir çaba göstererek bölgemizi daha iyi bir konuma getirdik. Borç almadık, borç almadık. Çok şükür şu anda hem finansal olarak hem de yapılanma olarak çok iyi durumdayız. Tüm borçlarımızı sıfırlayarak olumlu bir pozisyondayız” dedi.

Sanayici lehine yeni projelere imza atmaya başladıklarını anlatan Yalçın; “En değerli projelerimizden biri de iş kazalarına acil müdahale etmek ve diğer ihtiyaçları karşılamak amacıyla bölgemizde kurmayı planladığımız hastanedir. Ayrıca bölgemizde faaliyet gösteren sanayicilerimizden de hırsızlıkla ilgili önemli şikayetler alıyoruz. Bunu önlemek için bölgemize giriş çıkışları düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kapılarda güvenliğimiz 24 saat görev yaparak giriş ve çıkışları kontrol altında tutacaktır. Bu sayede hırsızlıkların yüzde 70’ini önleyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından KAYSO Lideri Mehmet Büyüksimitci ve Meclis Başkanı Abidin Özkaya tarafından günün anısına Kayseri OSB Lideri Mehmet Yalçın’a plaket takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu