Haber

Alman Bakan saldırıya uğrayan camiyi ziyaret etti

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinin Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Medya Bakanı Nathanael Liminski, Bochum kenti yakınlarındaki Dahlhausen kasabasında 10 gün önce saldırıya uğrayan camiyi ziyaret etti.

Bakan Liminski, 17 Ekim gecesi caminin üzerine gamalı haç ve Davut Yıldızı simgelerinin çizildiği Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Sultan Ahmet Camii’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. kapı ve kepenkler yakılmaya çalışıldı.

DİTİB yetkilileriyle görüşmesinin ardından Liminski, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Hangi dine mensup olursa olsun tapınaklar dokunulmazdır ve korunması gerekir. Bu nedenle KRV hükümeti ve dini kuruluşlar olarak biz de bunu hep birlikte destekleyeceğiz. Devlette herkesin dini inançlarını özgürce yaşama hakkı vardır. Bunun için nerede bir saldırı olursa olsun ona empatiyle yaklaşmamız gerekiyor. Dinlerarası ilişkiler de “Bu anlamda aşağıdan yukarıya doğru derinleşmesini istiyoruz. Sorunları birlikte çözebilir ve gelecekteki çalışmaları teşvik edebiliriz.”

Bakan Liminski’ye ziyareti sırasında dini kuruluşların liderleri ve yetkililer de eşlik etti.

haber-kaman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu