Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentin Çocuklarını Gazetecilik Mesleği İle Tanıttı

Başkentte çocukları ve gençleri mesleklerle tanıştırmak Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarıİstanbul ve Kesikköprü Kamp Alanı’nda yaşayan 9-14 yaş arası öğrencilere gazete şablonu, bloknot, kalem ve basın kartından oluşan basın kiti dağıttı. HaberlerDeğerli olduğunu düşündükleri olayları gazete şablonuna yazacak olan çocuklar, bu sayede gazetecilik mesleğini de tanımış oluyorlar. haberler deneyimlemiş olacak. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi genç muhabirlerin haberlerini toplayarak kitapçık haline getirecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin gençlerini mesleklerle tanıştırıyor.

Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliğiyle başkentte 9-14 yaş arası çocuklara basın kiti dağıtmaya başladı.

HABERLER, KİTAPÇIK HALİNDE YAPILACAK VE MANSUR YAVAŞ’A ULAŞILACAK

Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı ekipleri tarafından hazırlanan ABB logolu dosya, gazete şablonu, bloknot, kalem ve boya seti, farklı renklerde yaka-yaka ipi ve plastik kartlık, sarı basın kartı ve çıkartma seti Beypazarıİstanbul ve Büyükşehir Belediyesi’nin Kesikköprü Yerleşkesi’nde 9-14 yaş arası öğrencilere dağıtıldı.

Yaşadıkları ortamda tanık oldukları ve haber pahasına taşıdıklarını düşündükleri olayları gazete şablonuna yazacak olan öğrenciler, gazetecilik mesleğini tanırken ilk haber deneyimini yaşamış olacaklar.

Çocuklar, 1 Haziran’a kadar Beypazarı Aile Yaşam Merkezi’ne ve Kesikköprü Yerleşkesi’ndeki yöneticilere haberlerini bırakacaklar. Genç muhabirlerin yazdığı ilk haberler, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kitapçık haline getirilerek Önder Mansur Yavaş’a takdim edilecek.

Kaynak: ANKA / Eğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu