Haber

Ankara lobicilerini harekete geçiren iddia: Erdoğan 3 cumhurbaşkanı yardımcısını görevden almaya hazırlanıyor

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kilitlenmişken, parti kulisleri hem seçim çalışmalarını yapıyor hem de yeni döneme hazırlanıyor.

EKONOMİ POLİTİKALARI MEHMET ŞİMŞEK’E TESLİM EDİLECEK

AK Parti Kulislerde ise listelerdeki sürprizlerin ardından yeni dönemin şifreleri konuşuluyor. AK Parti kulislerinde yer alan iddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde birinci oldu. ekonomiönemli değişiklikler yapacaktır. ekonomiPolitikalarını Mehmet Şimşek’e devretmeye hazırlanan Erdoğan’ın kurmayları, yeni dönemin ekonomik senaryoları için hararetle çalışıyor.

“BAKAN AKAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK”

Birkaç isim dışında kabinenin tamamına yakınının değişeceği söyleniyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kritik görevi ve tecrübesi nedeniyle göreve devam edeceği belirtildi. Erdoğan’ın Dışişleri, İçişleri, Eğitim ve Sağlık alanlarında yeni genç isimlere yöneleceği de argümanlar arasında yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un özel işleri nedeniyle milletvekili adayı olmak istemeyip izin istedikleri ve seçimden sonra göreve gelmeyecekleri ortaya çıktı.

GENEL MÜDÜRLÜK DEĞİŞİM İÇİN HAZIRLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Parti Genel Merkezi’nde de büyük bir değişikliğe gideceği iddia ediliyor. Seçimlerin ardından sonbaharda kongre düzenlemeyi planlayan Erdoğan’ın üç dönemlik seçim nedeniyle Parti Genel Merkezi, Bakanlar Kurulu ve meclis listelerinde yer almayan bazı isimlere görev vereceği belirtildi. kural.

“3 BAŞKAN YARDIMCINI KALDIRACAK”

Genel Merkez’de ortaya atılan iddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın performansından memnun olmadığı 3 Genel Başkan Yardımcısını son görevden alacağı ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı olarak atanacağı söyleniyor. Listelerde yer almayan bu isimlerin Parti’nin seçim ve strateji çalışmalarında yer almalarına rağmen gerekli katkıyı yapmadıkları da iddia ediliyor.

GENÇ İSİMLER TAKIMDA YER ALACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, tecrübeli birkaç ismin ve çoğunluğu gençlerin yer alacağı yeni bir A-Takımı üzerinde çalıştığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu